Kielet

Järjestelmän valvonnan käyttö järjestelmän muistin tulkitsemiseen ja käytössä olevan RAM-muistin määrän selvittämiseen (OS X Mountain Lion tai aiempi)

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten Järjestelmän valvontaa käytetään järjestelmän muistin tulkitsemiseen ja käytössä olevan RAM-muistin määrän selvittämiseen OS X Mountain Lionissa tai aiemmassa.

Mac OS X:ssä on erittäin tehokas muistinhallinta. Se varaa muistia automaattisesti ja mukauttaa muistin sisältöä tarpeen mukaan.

Järjestelmän muistin tyypit ovat vapaa, lukittuna, aktiivinen ja inaktiivinen. Opi myös, mitä termit käytössä, virtuaalimuisti, sivutuksia sisään / sivutuksia ulos ja sivutettu muisti tarkoittavat.

Huomautukset

• Tässä artikkelissa muistilla tarkoitetaan nopeaa RAM-muistia, virtuaalimuistia sekä Macin kovalevyllä olevia sivutustiedostoja.
  • Tietoja Järjestelmän valvonnasta OS X Mavericksissa tai uudemmassa on tässä artikkelissa.

Järjestelmän valvonnan Järjestelmän muisti -välilehden kuvaus

Järjestelmän valvonnan Järjestelmän muisti -ympyrädiagrammissa näkyy neljä muistityyppiä: vapaa, lukittuna, aktiivinen ja inaktiivinen. Ympyrädiagrammin neljän viipaleen summa vastaa Maciin asennetun RAM-muistin kokonaismäärää. RAM on nopeaa muistia, jota käytetään käytössä olevien tai viimeksi käytettyjen tietojen tallentamiseen. RAM-muistissa olevat tiedot ladataan Macin kovalevyltä käynnistyksen yhteydessä ja kun ohjelmia ja dokumentteja avataan.

Alla on Järjestelmän valvonnan ikkuna, jossa Järjestelmän muisti -välilehti on valittuna:

Vapaa:

Tämä on käyttämättömän RAM-muistin määrä.

Lukittuna:

RAM-muistissa olevat tiedot, joita ei voida siirtää Macin kovalevylle. Lukittuna olevan muistin määrä riippuu käytössä olevista ohjelmista.

Aktiivinen:

Nämä tiedot ovat RAM-muistissa, ja niitä on käytetty äskettäin.

Inaktiivinen:

Nämä tiedot ovat RAM-muistissa, mutta niitä ei käytetä aktiivisesti, ja niitä on käytetty äskettäin.

Jos esimerkiksi Mailia on käytetty ja se suljetaan, Mailin käyttämä RAM-muisti merkitään inaktiiviseksi muistiksi. Inaktiivinen muisti on toisen ohjelman käytettävissä, kuten vapaa muisti.  Jos Mail kuitenkin avataan ennen kuin toinen ohjelma käyttää sen inaktiivista muistia, Mail avautuu nopeammin. Tämä johtuu siitä, että Mailin inaktiivinen muisti muunnetaan aktiiviseksi muistiksi sen sijaan, että se ladattaisiin levyltä, joka on hitaampi.

Käytössä:

Tämä on käytetyn RAM-muistin kokonaismäärä.

Virtuaalimuisti:

Tämä on virtuaalimuistin kokonaismäärä Macin kaikille prosesseille.

Sivutuksia sisään / Sivutuksia ulos:

Tällä tarkoitetaan RAM-muistin ja Macin levyn välillä siirretyn tiedon määrää. Luku kuvaa kumulatiivista tietomäärää, jonka Mac OS X on siirtänyt RAM-muistin ja Macin levyn välillä. Huomautus: Suluissa oleva numero kertoo äskettäisistä sivutusaktiviteeteista.

Vinkki: Sivutuksia ulos tapahtuu, kun Mac joutuu kirjoittamaan tietoja RAM-muistista kovalevylle (koska RAM-muisti on täynnä). RAM-muistin lisääminen saattaa vähentää sivutuksia ulos.

Sivutettu muisti:

Tämä on Macin levyllä olevaan sivutustiedostoon kopioidun tiedon määrä.

Additional Information

Lisätietoja Mac OS X:n muistinhallinnasta (esimerkiksi virtuaalimuistista) on tässä kehittäjälinkissä.

Muokattu viimeksi: 11.2.2014