Talen

De software van de iPod herstellen

In dit artikel wordt beschreven hoe u de fabrieksinstellingen van de iPod, iPod classic, iPod mini en iPod nano herstelt.

Achtergrond

Het is belangrijk dat u het verschil tussen bijwerken en herstellen begrijpt. Het bijwerken installeert eenvoudigweg de software die de iPod aanstuurt en heeft geen invloed op de muziek en bestanden die op de schijf van de iPod zijn opgeslagen. Het herstellen wist de schijf van de iPod en herstelt de oorspronkelijke fabrieksinstellingen.

Waarschuwing: het herstellen wist alle muziek en bestanden op de iPod. Maak dus een reservekopie van alle bestanden die op de schijf van de iPod zijn bewaard. Al uw muziek, video's, podcasts, audioboeken en games kunnen op uw iPod worden teruggeladen mits u ze in de iTunes-bibliotheek hebt bewaard. Als u de Nike + iPod Sport Kit gebruikt, raadpleegt u dit document voor meer informatie.

Opmerking: raadpleeg dit artikel als u een iPod shuffle wilt herstellen.

De iPod herstellen

1. Controleer of u beschikt over een actieve internetverbinding omdat u mogelijk nieuwe versies van de iTunes- en iPod-software moet downloaden.
  2. Download en installeer indien nodig de nieuwste versie van iTunes.
  3. Open iTunes. Sluit de iPod op de computer aan met behulp van de USB- of FireWire-kabel die bij de iPod is geleverd.
  4. Even later verschijnt de iPod in het bronvenster in iTunes.
  5. Selecteer uw iPod in het bronvenster. U ziet informatie over uw iPod verschijnen in het tabblad Samenvatting in het hoofdvenster van iTunes.
  6. Klik op Herstel.
  7. Als u een Mac gebruikt, wordt u gevraagd de naam en het wachtwoord van een beheerder in te voeren.
  8. Er verschijnt een voortgangsbalk op het computerscherm die aangeeft dat de eerste fase van het herstelproces is begonnen. Als deze fase voltooid is, geeft iTunes u één van twee berichten met instructies die specifiek voor uw model iPod zijn.
    • Koppel de iPod los en sluit deze aan op een iPod-lichtnetadapter (gewoonlijk van toepassing op oudere iPod-modellen).
    • Laat de iPod aangesloten op de computer om het herstelproces te voltooien (gewoonlijk van toepassing op nieuwere iPod-modellen).
  9. Tijdens de tweede fase van het herstelproces toont de iPod een Apple-logo en een voortgangsbalk onder in het scherm. Het is cruciaal dat de iPod tijdens deze fase aangesloten blijft op de computer of de iPod-lichtnetadapter.
    Opmerking: de voortgangsbalk kan moeilijk zichtbaar zijn omdat de schermverlichting van de iPod mogelijk is gedoofd.
  10. Nadat de tweede fase van het herstelproces is voltooid, verschijnt het venster iTunes-configuratie-assistent. De assistent vraagt u uw iPod een naam te geven en uw synchronisatievoorkeuren te kiezen, net zoals de eerste keer dat u uw iPod hebt aangesloten.
Laatst gewijzigd op: 18-mei-2011
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 18-mei-2011
  • Artikel: HT1339
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)