Talen

Uw muziek met uw iPod overzetten naar een nieuwe computer

Omdat uw iPod een schijf met grote capaciteit heeft, kunt u deze gebruiken om al uw muziek van de oude naar de nieuwe computer over te zetten.

Opmerking voordat u begint:

De iPod inschakelen op handmatig bijwerken en gebruik als schijf activeren

Eerst moet u controleren of u de iPod geconfigureerd hebt voor gebruik als schijf. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open iTunes op uw oude computer.
  2. Sluit uw iPod aan op uw oude computer en wacht tot deze in iTunes verschijnt.
  3. Selecteer uw iPod links in het iTunes-venster in het onderdeel Apparaten om uw iPod-voorkeuren weer te geven.
  4. Klik op het tabblad Overzicht in het hoofdvenster van iTunes.
  5. Selecteer het aankruisvak "Beheer muziek handmatig". Hierdoor wordt ook Activeer gebruik als schijf geselecteerd.

6. Het volgende bericht verschijnt:
    "Bij uitschakeling van automatische update moet de iPod voor iedere keer dat de verbinding verbroken wordt handmatig gedeactiveerd worden."
    Klik op OK in het berichtvenster.
  7. Klik op Pas toe rechtsonder in het iTunes-venster.

De map iTunes Media zoeken en inhoud verzamelen

Door alle inhoud te verzamelen, zorgt u ervoor dat deze zich op één locatie bevindt. Kijk in de iTunes-voorkeuren om de locatie van uw map iTunes Media te bepalen.

1. Open de iTunes-voorkeuren:
    Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
  2. Klik op Geavanceerd en controleer de locatie van de map iTunes Media.
  3. Als u al deze stappen niet in een keer kunt voltooien, zorgt u ervoor dat alle nieuwe inhoud aan de map iTunes Media wordt toegevoegd. Als u deze stappen niet kunt voltooien, selecteert u het aankruisvak "Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek" als dit nog niet is geselecteerd. Zo zorgt u ervoor dat alle inhoud die u toevoegt voordat u deze stappen voltooit, aan de map iTunes Media worden toegevoegd.
  4. Klik op OK.
  5. Voor iTunes 9 of hoger kiest u ArchiefBibliotheek > Orden bibliotheek > Verzamel bestanden.
    Voor iTunes 8.2.1 of hoger kiest u Archief > Bibliotheek > Verzamel inhoud.
    Opmerking: er kan een venster met de volgende melding verschijnen: "Bij het verzamelen van uw bibliotheek wordt al uw muziek naar de map 'iTunes Media' gekopieerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt."
  6. Klik op Verzamel.
    Opmerking: wanneer u op deze knop klikt, kopieert iTunes al uw muziekbestanden naar een andere locatie op uw computer. U moet de bestanden handmatig van hun vorige locaties verwijderen als u denkt dat ze te veel ruimte op de harde schijf innemen. Als uw computer niet genoeg harde schijfruimte heeft, werkt dit proces niet naar behoren. Vraag uw computerfabrikant of Microsoft meer informatie over hoe u meer ruimte kunt krijgen om deze handeling uit te voeren.

Is er voldoende ruimte op de iPod?

iPod verdeelt de ruimte van de harde schijf tussen de nummers die iTunes erop zet en de bestanden die u hebt toegevoegd toen deze in schijfmodus stond. Als u muziek wilt overzetten met uw iPod, is er genoeg vrije ruimte nodig om een kopie van al uw muziekbestanden te kunnen bevatten naast eventuele kopieën die er al door iTunes op zijn geplaatst (dit komt doordat niet-aangeschafte nummers die door iTunes op een iPod zijn gezet, niet vanaf de iPod kunnen worden gekopieerd in de schijfmodus). Ga als volgt te werk om te achterhalen hoeveel ruimte u hebt op uw iPod:

1. Open iTunes op uw oude computer.
  2. Klik links in het iTunes-venster op Muziek. De grootte van de bibliotheek Muziek verschijnt onder in het iTunes-venster:

Herhaal deze stap voor alle andere bibliotheken (Films, Tv-programma's, Podcasts, Audioboeken, Programma's en Beltonen). Voeg deze toe om de totale ruimte te berekenen die nodig is om de inhoud in uw bibliotheek te verzamelen.
  3. Sluit uw iPod aan op uw oude computer en wacht totdat deze in iTunes verschijnt.
  4. Klik links in het iTunes-venster onder Apparaten op iPod.
  5. De hoeveelheid vrije ruimte op de iPod verschijnt onder in het iTunes-venster:
    Capaciteit: 7,41 GB, Vrij: 7,36 GB
  6. Als de hoeveelheid vrije ruimte op uw iPod groter is dan uw samengevoegde bibliotheken, gaat u naar Kopieer de iTunes-map naar iPod.

Ruimte vrijmaken op de iPod

Als uw bibliotheek groter is dan de hoeveelheid vrije ruimte op uw iPod, moet u ruimte vrijmaken op uw iPod. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik links in het iTunes-venster op iPod.
  2. Klik onder iPod op de optie Muziek. (Als u deze optie niet ziet, klik dan op de grijze pijl naast de iPod om de inhoud van de iPod aan te geven).
  3. Klik op een willekeurig nummer dat verschijnt in het hoofdgedeelte van het iTunes-venster (rechts).
  4. Kies Wijzig > Selecteer alles.

Belangrijk: de volgende stap verwijdert alle muziek van uw iPod. Als u automatische update hebt gebruikt, hoeft u zich geen zorgen te maken omdat alle muziek dan ook op uw computer staat. Als u geen automatische update hebt gebruikt en uw iPod heeft muziek erop van andere oorsprong (anders dan uit uw iTunes-bibliotheek), verwijdert de volgende stap die muziek.

5. Druk op Delete op het toetsenbord. Als u de boodschap "Weet u zeker dat u de geselecteerde onderdelen uit de lijst wilt verwijderen?" ziet, klikt u op Ja.

De map iTunes naar iPod kopiëren

Ga als volgt te werk om al uw muziekbestanden naar uw iPod te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand dat al uw afspeellijsten en andere instellingen bevat):

1. Sluit iTunes af.
  2. Zoek uw iPod:
    Mac OS X: op het bureaublad
    Windows: in Deze computer
  3. Zoek uw iTunes-map:
    Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    Windows: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
  4. Sleep de iTunes-map naar de iPod. Dit kan even duren als u veel muziek hebt.

Van uw oude Mac naar de iPod

[Schermafbeelding Van oude Mac naar iPod]

Van uw oude Windows-pc naar de iPod
  5. Als het kopiëren is voltooid, opent u iTunes.
  6. Selecteer iPod links in het iTunes-venster.
  7. Klik rechts van het iPod-symbool op de knop Verwijder (of kies Regelaars > Verwijder iPod).
  8. Koppel de iPod los van de computer als het bericht "Niet loskoppelen" niet langer op het iPod-scherm wordt weergegeven.

iTunes klaarmaken op uw nieuwe computer

Zo bereidt u iTunes voor om alle muziek op uw nieuwe computer te accepteren:

1. Download en installeer de nieuwste versie van iTunes.
  2. Open iTunes op uw nieuwe computer. Als dit de eerste keer is dat u iTunes opent op uw nieuwe computer, moet u opties kiezen in de iTunes-configuratie-assistent.
  3. Sluit de iPod aan op uw nieuwe computer.

Een reservekopie maken van de muziek die u al op uw nieuwe computer hebt

Wordt een deel van uw muziek al getoond in uw Bibliotheek in iTunes op de nieuwe computer? Als dit het geval is, voert u de volgende stappen uit om te zorgen dat deze muziek bewaard blijft (U kunt lezen hoe u deze opnieuw kunt toevoegen aan iTunes in het onderstaande onderdeel "Muziek terugzetten op de nieuwe computer"). In het andere geval gaat u door naar het onderdeel "Muziek naar de nieuwe computer kopiëren".

1. Open iTunes-voorkeuren. Mac OS X:
    Kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken  > Voorkeuren.
  2. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  3. Klik op de knop Herstel naast de locatie van de map iTunes Media.

[Schermafbeelding Herstel]

4. Klik op OK.
  5. Kies Archief > Bibliotheek > Verzamel inhoud bibliotheek. U ziet nu de waarschuwing: "Bij het verzamelen van uw bibliotheek wordt al uw muziek naar de map 'iTunes Media' gekopieerd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt."
  6. Klik op Verzamel.
  7. Sluit iTunes af.

Muziek naar de nieuwe computer kopiëren

Ga als volgt te werk om al uw muziekbestanden naar de nieuwe computer te kopiëren (waaronder het bibliotheekbestand met al uw afspeellijsten en andere instellingen):

1. Zoek uw map Muziek (Mac OS X) of uw map Mijn muziek (Windows) op uw nieuwe computer:
    Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    Windows: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
  2. Sleep de iTunes-map op deze plaats naar het bureaublad.

[Schermafbeelding iTunes naar bureaublad]

Van de map Muziek naar het bureaublad op uw nieuwe Mac

[Schermafbeelding iTunes naar bureaublad van Windows]
    Van de map Mijn muziek naar het bureaublad op uw nieuwe pc

3. Zoek de iPod op de nieuwe computer:
    Mac OS X: op het bureaublad.
    Windows: in Deze computer.
  4. Dubbelklik op het iPod-symbool om de iPod te openen.
  5. Sleep de iTunes-map van de iPod naar de map Muziek (Mac OS X) of de map Mijn muziek (Windows) op uw nieuwe computer. Dit kan even duren als u veel muziek hebt.

[Schermafbeelding iTunes naar map Muziek]

Van de iPod naar de map Muziek op uw nieuwe Mac

[Schermafbeelding iPod naar nieuwe Mac]

Van de iPod naar de map Mijn muziek op uw nieuwe computer
  6. Open iTunes.

En kijk daar. Al uw muziek, afspeellijsten en andere informatie zoals het aantal malen afgespeeld en beoordelingen zijn allemaal van uw oude computer naar uw nieuwe overgezet.

Bestaande muziek terugzetten op de nieuwe computer

Als u al een deel van uw muziek op uw nieuwe computer gezet had en u wilt deze integreren met de muziek die u net van uw oude computer naar uw nieuwe computer hebt overgezet:

1. Kies Archief / Bestand > Voeg toe aan bibliotheek (Mac OS X) of Map aan bibliotheek toevoegen (Windows).
  2. Ga naar de map iTunes op het bureaublad.
  3. Klik op Kies (Mac OS X) of OK (Windows).

Opmerking: informatie zoals beoordelingen en het aantal malen afgespeeld, worden niet voor deze nummers bewaard.

Ruimte vrijmaken op de iPod

Ga als volgt te werk om ruimte op de iPod vrij te maken zodat u alle muziek kunt terugzetten:

1. Sluit iTunes af.
  2. Sleep de iTunes-map van de iPod naar de Prullenmand (Mac OS X) of Prullenbak (Windows).
    Mac OS X: kies Archief > Leeg prullenmand.
    Windows: er verschijnt een venster om het verwijderen van de map te bevestigen. Klik op Ja.

De iPod terugzetten naar automatische update

Ga als volgt te werk om uw iPod zo in te stellen dat deze bijgewerkt wordt met alle muziek uit iTunes op uw nieuwe computer:

1. Open iTunes.
  2. Selecteer iPod links in het iTunes-venster en klik op het tabblad Muziek in de iPod-instellingen.
  3. Klik op de opties "Synchroniseer muziek" en "Alle nummers en afspeellijsten". Er verschijnt een waarschuwing:
    "Weet u zeker dat u automatische update wilt inschakelen? Alle bestaande nummers en afspeellijsten op iPod "ipod-naam" worden vervangen door nummers en afspeellijsten uit de iTunes-muziekbibliotheek."

Optioneel: vink het aankruisvak Activeer gebruik als schijf in het tabblad Overzicht uit als u de iPod niet als schijf wilt gebruiken. Als u deze optie geselecteerd laat staan, moet u de iPod uit iTunes verwijderen voordat u de verbinding tussen uw iPod en uw computer verbreekt.

4. Klik op Pas toe.

De iPod-update begint. Al uw muziek staat nu op uw nieuwe computer, en nadat de update voltooid is, staat deze ook op uw iPod.

Aanvullende informatie

Naast uw iPod kunt u ook iTunes 8 of hoger gebruiken dat een functie bevat voor het maken van reservekopieën die uw volledige bibliotheek archiveert naar cd of dvd, inclusief beoordelingen en het aantal malen afgespeeld, die naar uw andere computer kan worden verplaatst. Thuisdeling in iTunes 9 is een andere optie waarmee u uw iTunes-bibliotheek kunt verplaatsen. U kunt muziek, video's en meer streamen en overzetten naar maximum vijf andere computers in uw lokaal netwerk zonder een schijf te moeten branden.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 22-jul-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 22-jul-2013
  • Artikel: HT1329
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)