Kielet

Musiikin siirtäminen uuteen tietokoneeseen iPodin kautta

Koska iPod sisältää suurikapasiteettisen levyn, voit sen avulla siirtää kaiken musiikin vanhasta tietokoneesta uuteen.

Huomautuksia ennen aloittamista:

iPodin siirtäminen musiikin hallintaan käsin ja levyn käytön salliminen

Ensimmäiseksi sinun on tarkistettava, että iPod on konfiguroitu levyn käytön mahdollistamiseksi. Toimi seuraavasti:

1. Avaa iTunes vanhassa tietokoneessa.
  2. Kytke iPod vanhaan tietokoneeseen ja odota, että se näkyy iTunesissa.
  3. Voit tarkastella iPodin asetuksia valitsemalla sen iTunes-ikkunan vasemmassa laidassa olevasta Laitteet-kohdasta.
  4. Avaa Yhteenveto-välilehti iTunesin pääikkunasta.
  5. Valitse Hallitse musiikkia käsin -valintaneliö. Tämä ottaa myös käyttöön Salli levyn käyttö -asetuksen.

6. Näyttöön tulee seuraava ilmoitus:
    "Jos automaattinen synkronointi poistetaan käytöstä, iPod tulee poistaa manuaalisesti ennen irrottamista."
    Valitse ilmoitusikkunassa OK.
  7. Valitse iTunes-ikkunan oikeasta alareunasta Käytä.

iTunes Media -kansion etsiminen ja yhdistäminen

Yhdistämisellä varmistetaan, että kaikki sisältö on samassa paikassa. Selvitä iTunes Media -kansion sijainti iTunes-asetuksista.

1. Avaa iTunes-asetukset:
    Mac: Valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse Muokkaa > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset ja selvitä iTunes Media -kansion sijainti.
  3. Jos kaikkia toimenpiteitä ei voida suorittaa yhdellä kertaa, on kuitenkin suositeltavaa varmistaa, että kaikki uusi sisältö lisätään iTunes Media -kansioon. Jos näitä toimenpiteitä ei voida suorittaa, valitse Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon -asetus, jos sitä ei ole vielä valittu. Tämä varmistaa, että kaikki ennen näiden toimenpiteiden loppuun suorittamista lisätty sisältö lisätään iTunes Media -kansioon.
  4. Valitse OK.
  5. iTunes 9 tai uudempi: Valitse Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto > Kokoa tiedostot yhteen.
    iTunes 8.2.1 tai uudempi: Valitse Tiedosto > Kirjasto > Yhdistä.
    Huomautus: Näkyviin voi tulla ikkuna, jossa lukee "Kirjaston yhteenkokoaminen kopioi kaiken musiikin iTunes Media -kansioon. Toimintoa ei voida perua."
  6. Valitse Yhdistä.
    Huomautus: Jos valitset Yhdistä, iTunes kopioi kaikki musiikkitiedostot toiseen paikkaan tietokoneessa. Jos halutaan säästää tilaa, kaikki tiedostot täytyy poistaa käsin niiden aikaisemmista sijaintipaikoista. Jos tietokoneessa ei ole riittävästi kovalevytilaa, tämä prosessi ei toimi oikein. Pyydä tietokoneen valmistajalta tai Microsoftilta lisätietoja siitä, miten saat lisätilaa tämän toimenpiteen suorittamista varten.

Varmistaminen, että iPodissa on riittävästi tilaa

iPodin kovalevytila on jaettu iTunesin siihen sijoittamien kappaleiden ja siihen levytilassa lisättyjen kappaleiden välillä. Jotta iPodin avulla voidaan siirtää musiikkia, laitteessa täytyy olla riittävästi vapaata tilaa kaikkien musiikkitiedostojen säilyttämiseen niiden tiedostojen lisäksi, jotka iTunes on jo mahdollisesti iPodiin asettanut. (iTunesin iPodiin sijoittamia ei-ostettuja kappaleita ei voi kopioida pois iPodista levytilassa.) iPodin vapaan tilan selvittäminen:

1. Avaa iTunes vanhassa tietokoneessa.
  2. Osoita iTunes-ikkunan vasemmalla puolella olevaa Musiikki-kohtaa. Musiikkikirjaston koko näkyy iTunes-ikkunan alareunassa:

Toista tämä vaihe muille kirjastoille (Elokuvat, TV-ohjelmat, Podcastit, Äänikirjat, Ohjelmat ja Soittoäänet). Saat selville kirjaston yhdistämisessä tarvittavan vapaan tilan määrän laskemalla näiden kirjastojen koot yhteen.
  3. Kytke iPod vanhaan tietokoneeseen ja odota, että se näkyy iTunesissa.
  4. Valitse iTunes-ikkunan vasemmalla puolella olevasta Laitteet-kohdasta iPod.
  5. iPodin vapaan tilan määrä näkyy iTunes-ikkunan alareunan lähellä:
    Kapasiteetti: 7,41 Gt, vapaana: 7,36 Gt
  6. Jos iPodin vapaan tilan määrä ylittää kirjastojen yhteenlasketun koon, siirry kohtaan iTunes-kansion kopioiminen iPodiin.

Tilan vapauttaminen iPodissa

Jos kirjaston koko ylittää iPodin vapaan tilan määrän, sinun on vapautettava iPodista tilaa. Toimi seuraavasti:

1. Valitse iTunes-ikkunan vasemmasta reunasta iPod.
  2. Valitse iPodin alapuolelta Musiikki-vaihtoehto. (Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, näytä iPodin sisältö osoittamalla harmaata nuolta iPodin vieressä).
  3. Osoita mitä tahansa kappaletta, joka näkyy iTunes-ikkunan pääkehyksessä (oikealla).
  4. Valitse Muokkaa > Valitse kaikki.

Tärkeää: Seuraava vaihe poistaa kaiken musiikin iPodista. Jos olet käyttänyt automaattista synkronointia, sinulla ei ole huolta, koska kaikki musiikkisi on myös tietokoneella. Jos et ole käyttänyt automaattista synkronointia ja iPodissa on musiikkia muusta lähteestä kuin iTunes-kirjastosta, seuraava toimenpide poistaa kyseisen musiikin.

5. Paina Del-näppäintä. Valitse Kyllä, jos näet ilmoituksen "Haluatko varmasti poistaa valitut kohteet luettelosta?".

iTunes-kansion kopioiminen iPodiin

Kopioi kaikki musiikkitiedostot (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) iPodiin seuraavasti:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi iPod:
    Mac OS X: Työpöydältä
    Windows: Oma tietokone -kansiosta
  3. Etsi iTunes-kansio:
    Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    Windows: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
  4. Vedä iTunes-kansio iPodiin. Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos kappaleita on paljon.

Vanhasta Macista iPodiin

[Vanhasta Macista iPodiin -näytönkaappaus]

Vanhasta Windows-tietokoneesta iPodiin
  5. Kun kopiointi on valmis, avaa iTunes.
  6. Valitse iTunes-ikkunan vasemmasta reunasta iPod.
  7. Osoita iPod-symbolin oikealla puolella olevaa poistopainiketta tai valitse Ohjaus > Poista iPod.
  8. Irrota iPod tietokoneesta, kun Älä irrota -ilmoitus ei enää näy iPodin näytössä.

iTunes valmisteleminen uudessa tietokoneessa

iTunesin valmisteleminen vastaanottamaan kaikki musiikki uudessa tietokoneessa:

1. Lataa iTunesin uusin versio ja asenna se.
  2. Avaa iTunes uudessa tietokoneessa. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun avaat iTunesin uudessa tietokoneessa, sinun on valittava asetukset iTunesin käyttöönottoapurissa.
  3. Kytke iPod uuteen tietokoneeseen.

Uudessa tietokoneessa mahdollisesti jo olevan musiikin varmuuskopiointi

Näkyykö uuden tietokoneen iTunes-kirjastossa jo musiikkia? Jos näkyy, varmista musiikin säilyminen toimimalla seuraavasti. (Ohjeet siitä, miten tämä musiikki voidaan palauttaa iTunesiin, on kohdassa Aiemman musiikin palauttaminen uuteen tietokoneeseen.) Jos ei näy, siirry kohtaan Musiikin kopioiminen uuteen tietokoneeseen.

1. Avaa iTunes-asetukset Mac OS X:
    Valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse Muokkaa  > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  3. Osoita Palauta-painiketta iTunes Media -kansion sijainnin vieressä.

[Palauta-näytönkaappaus]

4. Valitse OK.
  5. Valitse Tiedosto > Kirjasto > Yhdistä kirjasto. Näyttöön tulee seuraava varoitus: "Kirjaston yhteenkokoaminen kopioi kaiken musiikin iTunes Media -kansioon. Toimintoa ei voida perua."
  6. Valitse Yhdistä.
  7. Lopeta iTunes.

Musiikin kopioiminen uuteen tietokoneeseen

Kopioi kaikki musiikkitiedostosi (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) uuteen tietokoneeseen seuraavasti:

1. Etsi uuden tietokoneen Musiikki-kansio (Mac OS X) tai Omat musiikkitiedostot -kansio (Windows):
    Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    Windows: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
  2. Vedä iTunes-kansio tästä sijainnista työpöydälle.

[iTunesista työpöydälle -näytönkaappaus]

Musiikki-kansiosta työpöydälle uudessa Macissa

[iTunesista Windows-työpöydälle -näytönkaappaus]
    My Music -kansiosta työpöydälle uudessa Windows-tietokoneessa

3. Etsi iPod uudessa tietokoneessa:
    Mac OS X: Työpöydältä.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  4. Avaa iPod kaksoisosoittamalla iPod-kuvaketta.
  5. Vedä iTunes-kansio iPodista uuden tietokoneen Musiikki-kansioon (Mac OS X) tai My Music -kansioon (Windows). Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos kappaleita on paljon.

[iTunesista Musiikki-kansioon -näytönkaappaus]

iPodista Musiikki-kansioon uudessa Macissa

[iPodista uuteen Maciin -näytönkaappaus]

iPodista My Music -kansioon uudessa Windows-tietokoneessa
  6. Avaa iTunes.

Valmista tuli. Kaikki musiikki, soittolistat ja muut tiedot, kuten soittokerrat ja arvioinnit, on siirretty vanhasta tietokoneesta uuteen.

Aiemman musiikin palauttaminen uuteen tietokoneeseen

Jos uudessa tietokoneessa jo oli musiikkia, ja haluat yhdistää sen musiikkiin, jonka juuri siirsit uuteen tietokoneeseen:

1. Valitse Arkisto > Lisää kirjastoon (Mac OS X) tai Lisää kansio kirjastoon (Windows).
  2. Siirry työpöydällä olevaan iTunes-kansioon.
  3. Osoita Valitse- (Mac OS X) tai OK-painiketta (Windows).

Huomautus: Näistä kappaleista eivät säily sellaiset tiedot kuten arvioinnit ja soittokerrat.

Tilan vapauttaminen Podista

Tilan vapauttaminen iPodista, jotta iTunes voi palauttaa kaikki musiikit siihen:

1. Lopeta iTunes.
  2. Vedä iTunes-kansio iPodista roskakoriin.
    Mac OS X: Valitse Arkisto > Tyhjennä roskakori.
    Windows: Näyttöön tulee Vahvista kansion poistaminen -ikkuna. Valitse Kyllä.

iPodin asettaminen käyttämään jälleen automaattista synkronointia

Jos haluat, että uuden tietokoneen kaikki iTunes-musiikki päivitetään iPodiin:

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse iPod iTunes-ikkunan vasemmasta laidasta ja osoita iPodin asetuksissa Musiikki-välilehteä.
  3. Merkitse Synkronoi musiikki -valintaneliö sekä Kaikki kappaleet ja soittolistat -valintaneliö. Näyttöön tulee seuraava ilmoitus:
    "Haluatko varmasti synkronoida musiikkia? Kaikki iPodissa "ipod nimi" oleva sisältö korvataan iTunes-kirjaston soittolistoilla ja kappaleilla."

Valinnainen: Poista Salli levyn käyttö -valintaneliön valinta Yhteenveto-välilehdestä, jos et halua käyttää iPodia levynä. Jos jätät valintaneliön merkityksi, sinun on poistettava iPod iTunesista ennen kuin irrotat iPodin tietokoneesta.

4. Valitse Käytä.

iPodin synkronointi alkaa. Kaikki musiikki on nyt uudessa tietokoneessa, ja synkronoinnin jälkeen se on jälleen myös iPodissa.

Lisätiedot

Vaihtoehtona iPodin käyttämiselle musiikin siirtämiseen iTunes 8:ssa tai uudemmissa on varmuuskopiointiominaisuus, joka arkistoi koko kirjaston CD- tai DVD-levylle, mukaan lukien arvioinnit ja toistokertojen määrän. Tämän jälkeen kirjasto voidaan siirtää toiseen tietokoneeseen. Toinen vaihtoehto iTunes-kirjaston siirtämiseen on iTunes 9:n Kotijako. Voit lähettää ja siirtää esimerkiksi musiikkia ja videoita enintään viiden muun lähiverkossa olevan tietokoneen kanssa levyjä polttamatta.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 19.7.2013