Talen

De iPod opnieuw instellen

Leer hier hoe u de iPod opnieuw kunt instellen of kunt opstarten als deze is geblokkeerd.

Stel uw iPod niet opnieuw in als...

Uw iPod is aangesloten op een computer en één van de volgende berichten toont. In dat geval moet u de iPod verwijderen in iTunes in plaats van deze opnieuw in te stellen:

• Verbonden. Verwijder alvorens los te koppelen.
  • Bezig met synchroniseren. Even geduld…
  • Niet loskoppelen

Tip: raadpleeg ook deze nuttige film.

Een iPod nano (7e generatie) opnieuw instellen

Houd zowel de knop voor de sluimerstand als de thuisknop ingedrukt totdat het scherm zwart wordt. Het Apple-logo verschijnt na enkele seconden en vervolgens verschijnt het beginscherm.

Een iPod nano (6e generatie) opnieuw instellen

Houd de knop voor de sluimerstand en de knop Volume omlaag tegelijk minimaal acht seconden ingedrukt of totdat het Apple-logo verschijnt. U moet deze stap mogelijk herhalen.

Als de bovenstaande stap niet werkt, sluit u de iPod aan op een lichtnetadapter en steekt u de adapter in een stopcontact, of sluit u de iPod aan op uw computer. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet. Probeer de iPod opnieuw in te stellen wanneer deze is aangesloten op het stroomnet.

Een iPod met een Click Wheel opnieuw instellen

Dit zijn de iPod-modellen met een Click Wheel:

• iPod nano (5e generatie)
  • iPod nano (4e generatie)
  • iPod nano (3e generatie)
  • iPod nano (2e generatie)
  • iPod nano
iPod classic iPod (5e generatie)

• iPod met kleurenscherm (iPod photo)
  • iPod (met Click Wheel)

• iPod mini
  • iPod mini (2e generatie)
Opmerking: als uw iPod is geblokkeerd of niet kan worden ingeschakeld, is het afspelen op de iPod mogelijk onderbroken of is de vergrendelknop in de vergrendelpositie gezet. In dat geval verschijnt er een hangslotsymbool op het scherm. Zet de vergrendelknop uit de vergrendelpositie en controleer het scherm.

1. Schakel de vergrendelknop in en uit. (Schuif deze naar de vergrendelpositie en zet hem vervolgens weer uit.)

2. Houd de menuknop en de selectieknop ongeveer 6 tot 8 seconden ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. U moet deze stap mogelijk herhalen.

Tip: als u problemen ondervindt bij het opnieuw instellen van uw iPod, plaatst u deze op een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat de vinger waarmee u op de selectieknop drukt, het Click Wheel niet aanraakt. Zorg ervoor dat u de menuknop aan de buitenrand van het Click Wheel indrukt, en niet bij het midden.

Als bovenstaande stappen niet hebben geholpen, probeert u de iPod aan te sluiten op een lichtnetadapter en steekt u de adapter in een stopcontact, of sluit u de iPod aan op uw computer. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet. Probeer de iPod opnieuw in te stellen wanneer deze is aangesloten op het stroomnet.

Een iPod, iPod (scroll wheel), iPod (touchwheel) en iPod (dockconnector) opnieuw instellen

1. Zet de vergrendelknop in de vergrendelpositie en weer terug. (Schuif deze naar de vergrendelpositie en zet hem vervolgens weer uit.)
  2. Druk tegelijkertijd op de afspeel-/pauzeknop en de menuknop en houd beide ongeveer 6 tot 8 seconden ingedrukt totdat het Apple/iPod-logo verschijnt. U moet deze stap mogelijk herhalen.

Als bovenstaande stappen niet hebben geholpen, probeert u de iPod aan te sluiten op een lichtnetadapter en steekt u de adapter in een stopcontact, of sluit u de iPod aan op uw computer. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld en zo is ingesteld dat deze niet in de sluimerstand kan worden gezet.

Als u de iPod nog altijd niet opnieuw kunt instellen, drukt u met een vinger van uw ene hand op de selectieknop en met een vinger van de andere hand op de menuknop.

Als u de iPod opnieuw instelt, worden al uw muziek en bestanden bewaard, maar gaan bepaalde aangepaste instellingen mogelijk verloren. Datum en tijd worden bewaard (tenzij de iPod zichzelf opnieuw instelt omdat er geen voedingsbron beschikbaar was en de iPod vervolgens opnieuw op een voedingsbron is aangesloten). Andere aangepaste instellingen, zoals bladwijzers, On-The-Go-afspeellijsten, shuffle en timer achtergrondverlichting, worden bewaard vanaf de laatste keer dat de harde schijf is ingeschakeld.

Een iPod shuffle of iPod touch opnieuw instellen

Leer hoe u een iPod shuffle of een iPod touch opnieuw instelt.

iPod reageert niet

Als uw iPod niet reageert op deze stappen, raadpleegt u deze extra stappen voor probleemoplossing. Raadpleeg dit artikel voor de iPod nano (6e generatie).

Aanvullende informatie

Apple brengt af en toe nieuwe versies van de iPod-software uit. Deze nieuwe versies bevatten mogelijk nieuwe functies of verbeteringen van bestaande functies. Leer hoe u de software van de iPod kunt bijwerken.

Leer hoe u de fabrieksinstellingen van de iPod herstelt.

Laatst gewijzigd op: 18-okt-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 18-okt-2012
  • Artikel: HT1320
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)