Logga in med ditt Apple‑ID

Ditt Apple-ID är det konto som du använder för att få tillgång till alla Apple-tjänster och det som gör att dina enheter fungerar sömlöst tillsammans. När du har loggat in kan du använda App Store, iCloud, iMessage, Apple Music, Apple TV+ och mer.

Vill du använda Logga in med Apple på appar och webbplatser från tredje part? Läs om hur du använder Logga in med Apple

Logga in på din iPhone, iPad eller på dina Apple Vision Pro

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Logga in på din [enhet].

3. Välj ett sätt att logga in:

I iPhone-inställningarna kan du manuellt logga in med ditt Apple-ID eller använda en annan Apple-enhet.
    • Använd en annan Apple-enhet (endast iPhone eller iPad): Om du har en iPad eller en annan iPhone som är inloggad med ditt Apple-ID ser du till att ha den enheten i närheten och följer instruktionerna på båda enheterna för att slutföra inloggningen.*

• Logga in manuellt: Ange ditt Apple‑ID (eller en e-postadress eller ett telefonnummer som du använder med Apple-tjänster) och lösenord. Om du uppmanas till det anger du den sexsiffriga verifieringskoden som skickas till din betrodda enhet eller ditt telefonnummer för att slutföra inloggningen.

När du är inloggad med ditt Apple‑ID kan du hitta de e-postadresser och telefonnummer som du kan använda för att logga in. Du kan även lägga till ytterligare e-postadresser och telefonnummer: Inställningar > ditt namn > Inloggning och säkerhet.

Om du redan är inloggad på den iPhone som är parkopplad med din Apple Watch kommer du automatiskt att vara inloggad på det Apple-ID:t på din klocka. Läs mer om hur du ställer in och loggar in på din Apple Watch.

* För att logga in med en annan Apple-enhet måste Bluetooth vara aktiverat för båda enheterna och båda enheterna behöver kompatibel mjukvara. Om du inte ser alternativet att använda en annan Apple-enhet eller om det inte fungerar uppdaterar du till den senaste versionen av iOS eller iPadOS på båda enheterna.

Logga in på en Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar. I tidigare versioner av macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Logga in med ditt Apple-ID i sidofältet. I tidigare versioner av macOS klickar du på Logga in.

Logga in med ditt Apple‑ID på Mac
  3. Ange ditt Apple‑ID (eller en e-postadress eller ett telefonnummer som du använder med Apple-tjänster) och lösenord.

4. Ange den sexsiffriga verifieringskod som har skickats till din betrodda enhet eller ditt telefonnummer om du ombes att göra det och slutför inloggningen.

När du är inloggad med ditt Apple‑ID kan du hitta de e-postadresser och telefonnummer som du kan använda för att logga in. Du kan även lägga till ytterligare e-postadresser och telefonnummer: Systeminställningar > ditt namn > Inloggning och säkerhet.

Logga in på Apple TV

1. Om du vill öppna Kontrollcenter trycker du på och håller ned TV-knappen TV-knappen på Siri Remote eller Apple TV Remote.

2. Välj Lägg till användare och följ anvisningarna på skärmen.

Läs om några av tjänsterna som du kan använda med ditt Apple‑ID på Apple TV

Om du använder tvåfaktorsautentisering på en Apple TV (2:a eller 3:e generationen) kan du behöva ange en verifieringskod tillsammans med ditt lösenord. Läs om hur du får en verifieringskod på din betrodda enhet eller hur den kan skickas till ditt betrodda telefonnummer.

Logga in på webben

Använd ditt Apple-ID för att logga in på Apples webbplatser.

• iCloud.com – Använd iCloud var som helst genom att logga in på iCloud.com med ditt Apple-ID.

• Apple-konto – Hantera ditt Apple-ID genom att logga in på appleid.apple.com med ditt Apple-ID.

Om du redan är inloggad på din enhet med ditt Apple-ID och din enhet har Touch ID eller Face ID, kan du använda den för att logga in på iCloud.com eller appleid.apple.com.

Du kanske också kan logga in på en Apple-webbplats med en nyckel. Ange ditt Apple‑ID (eller en e-postadress eller ett telefonnummer som du använder med Apple-tjänster) och välj sedan Logga in med nyckel på inloggningsskärmen. Följ anvisningarna på skärmen för att logga in med en nyckel på din iPhone eller iPad.

Om du vill logga in med en nyckel behöver du en webbläsare som stöds, Bluetooth aktiverat på enheten som du surfar på och på din iPhone eller iPad samt iCloud-nyckelring aktiverat på din iPhone eller på din iPad.

Logga in på appar och andra enheter

På vissa enheter från tredje part kan du använda ditt Apple-ID för att logga in på Apple-tjänster som Apple Music, Apple TV-appen med mera.

Beroende på din enhet kan du behöva använda ett appspecifikt lösenord.

Logga in för att använda Apple Music, Apple TV-appen med mera på dina andra enheter

Du kan logga in på Apple Music på Android eller logga in på Apple Music-appen eller Apple TV-appen på din smart-tv, spelkonsol eller strömningsenhet.

På din Windows-dator kan du även logga in på iTunes för Windows för att köpa filmer och tv-program.

Logga in för att använda iCloud på dina andra enheter

På din Windows-dator kan du ställa in och logga in på iCloud för Windows för att få tillgång till bilder, dokument med mera.

Du kan också logga in på iCloud.com Läs om vilka iCloud.com-funktioner som är tillgängliga på enheten.

Använda Logga in med Apple på appar och webbplatser från tredje prat

Om du ser knappen Logga in med Apple i en app eller på en webbplats som deltar betyder det att du kan använda ditt befintliga Apple-ID för att snabbt skapa ett konto och logga in.

Läs om hur du använder Logga in med Apple

När du loggar in på App Store eller någon annan medietjänst för första gången kan du behöva lägga till ett kreditkort eller annan betalningsinformation. Du kan inte logga in på App Store eller någon annan medietjänst med fler än ett Apple-ID åt gången, eller uppdatera innehållet du köper med ett annat Apple-ID. Beroende på hur du skapat ditt Apple‑ID kan du bli uppmanad att uppgradera till tvåfaktorsautentisering på en berättigad enhet eller slutföra kontoinställning på webben.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.