Språk

iOS: Glömt lösenkoden eller enheten har avaktiverats

Om du ställt in en lösenkod på din iPhone, iPad eller iPod touch och du eller någon annan angett fel lösenkod för många gånger, kommer enheten att avaktiveras tillfälligt. Läs om vad du ska göra om du inte kommer ihåg din lösenkod eller om din enhet visar ett meddelande som säger att den är avaktiverad.

Om du anger fel lösenkod sex gånger i följd blockeras enheten och detta meddelande visas:

• iPhone är avaktiverad
  • iPad är avaktiverad
  • iPod touch är avaktiverad
    Meddelandet iPhone är avaktiverad på låsskärmen

Om du inte kommer ihåg din lösenkod måste du nollställa enheten med iTunes, Hitta min iPhone eller återhämtningsläget. Använd sedan en säkerhetskopia för att återskapa dina data och inställningar på enheten. Gör så här.

Använda iTunes

Om du har synkroniserat din enhet med iTunes kan du återskapa enheten.

1. Anslut enheten till den dator du normalt synkroniserar med.
  2. Öppna iTunes. Obs! Om iTunes ber dig att ange lösenkoden, försöker du med en annan dator som du har synkroniserat enheten med. Du kan också prova att använda återhämtningsläget enligt anvisningarna nedan.
  3. iTunes synkroniserar automatiskt din enhet och skapar en säkerhetskopia. I annat fall kan du synkronisera enheten med iTunes.
  4. Återskapa enheten när synkroniseringen är klar.
    Återskapa iPhone i iTunes
  5. När inställningsassistenten i iOS uppmanar dig att ställa in enheten väljer du Återskapa från iTunes-kopia.
  6. Välj enheten i iTunes och välj den senaste säkerhetskopian.

Använd Hitta min iPhone

Om du har aktiverat Hitta min iPhone, kan du använda funktionen till att radera din enhet.

1. Gå till icloud.com/#find för att se om du aktiverat Hitta min iPhone.
  2. Klicka på Alla enheter längst upp i webbläsarfönstet.
  3. Välj din enhet och klicka på Radera [enhet] om du vill radera din enhet och dess lösenkod.
  4. Använd inställningsassistenten på din enhet till att återskapa den senaste säkerhetskopian.

Använda återhämtningsläget

Följ dessa steg om du aldrig synkroniserat din enhet med iTunes, om du inte har ställt in Hitta min iPhone eller om du inte kan komma åt din egen dator. Du måste försätta enheten i återhämtningsläge. Det innebär att både enheten och dess lösenkod raderas. Sedan kan du återskapa enheten som en ny enhet eller från en säkerhetskopia.

1. Koppla bort alla kablar från enheten.
  2. Stäng av enheten.
  3. Håll hemknappen nedtryckt. Anslut enheten till iTunes medan du håller hemknappen nedtryckt. Slå på enheten om den inte slås på automatiskt.
  4. Fortsätt att hålla ned hemknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes.
  5. Ett meddelande visas i iTunes om att en enhet i återhämtningsläge har upptäckts.
  6. Klicka på OK och återskapa sedan enheten.
Senast ändrad: 2014-aug-12