Språk

iOS: Glömt bort lösenkod eller enhet avaktiverad efter att fel lösenkod angetts

När du anger en lösenkod för säker användning av din iPhone, iPad eller iPod touch och anger fel lösenord visas ett meddelande som säger att din enhet är ”avaktiverad”. Läs om vad du ska göra om du inte kommer ihåg din lösenkod eller om din enhet visar ett meddelande som säger att den är avaktiverad.

Anger du fel lösenkod sex gånger eller mer visas något av följande meddelanden:

• iPhone är avaktiverad
  • iPad är avaktiverad
  • iPod touch är avaktiverad

Om du har synkroniserat din enhet med iTunes kan du nollställa lösenkoden genom att återskapa enheten:

1. Anslut enheten till den dator som du normalt synkroniserar och öppnar iTunes med.
    Obs! Om iTunes ber dig att ange lösenkoden, försöker du med en annan dator som du har synkroniserat enheten med. Gå till avsnittet ”Om du aldrig har synkroniserat enheten med iTunes eller om du inte har tillgång till en dator” nedan.
  2. Om enheten fortfarande är avaktiverad eller om iTunes inte synkroniseras automatiskt med din enhet, synkroniserar du enheten med iTunes.
  3. När säkerhetskopieringen och synkroniseringen är färdiga återskapar du enheten.
  4. När inställningsassistenten i iOS uppmanar dig att ställa in enheten väljer du Återskapa från iTunes-kopia.
  5. Välj enheten i iTunes och välj den senaste säkerhetskopian av enheten.

Om du aldrig har synkroniserat enheten med iTunes eller om du inte har tillgång till en dator

Om du ser någon av följande varningar, måste du radera enheten:

”iTunes kan inte ansluta till [enhet] eftersom den är låst med en lösenkod. Du måste ange lösenkoden på [enhet] innan den går att använda med iTunes.”
”Du har inte valt att låta [enhet] lita på denna dator”

Om du har aktiverat Hitta min iPhone kan du radera innehållet på enheten med Fjärradering. Om du har använt Säkerhetskopiera till iCloud kan du kanske nollställa lösenkoden genom att återskapa den senaste säkerhetskopian efter att enheten har raderades.

Alternativt kan du sätta enheten i återhämtningsläge och återskapa den när du vill radera enheten:

1. Koppla bort USB-kabeln från enheten, men låt andra änden av kabeln vara ansluten till datorns USB-port.
  2. Stäng av enheten. Håll ned vilo-/väckningsknappen i några sekunder tills det röda reglaget visas. Flytta sedan reglaget. Vänta tills enheten har stängts av.
  3. Håll hemknappen nedtryckt och anslut på nytt USB-kabeln till enheten. Enheten ska slås på.
  4. Fortsätt att hålla ned hemknappen tills du ser skärmen Anslut till iTunes.
  5. Ett meddelande visas i iTunes om att en enhet i återhämtningsläge har upptäckts. Klicka på OK och återskapa sedan enheten.

Ytterligare information

Läs mer om hur du ställer in och använder lösenkoder.

Du kan konfigurera enheten att radera sig själv när lösenordet har angetts felaktigt tio gånger i följd. Som standard är funktionen avaktiverad. Du kan aktivera funktionen genom att trycka på Inställningar > Lösenkodslås.

Senast ändrad: 2014-mar-31