Om du har glömt lösenkoden till din iPhone använder du din Mac eller pc för att nollställa den

Har du blivit utelåst från din iPhone och glömt ditt lösenord? Använd en dator om du vill försätta din iPhone i återställningsläge så att du kan radera telefonen och ställa in den igen.

Om du anger fel lösenkod på låsskärmen på din iPhone för många gånger får du ett varningsmeddelande om att din iPhone är inaktiverad. (Läs om vad du kan göra om du ser [Enhet] inte tillgänglig eller Säkerhetsutelåsning på din iPhone eller iPad.)

Om du inte kommer ihåg din lösenkod när du försöker igen använder du en dator för att försätta din iPhone i återställningsläge. I återställningsläge kan du radera iPhone-enheten och få åtkomst till att ställa in den igen. Du behöver ditt Apple-ID och lösenord för att ställa in din iPhone igen.

När du har raderat din iPhone kan du återskapa dina data och inställningar från en säkerhetskopia. Om du inte säkerhetskopierade din iPhone kan du ställa in den som en ny enhet och hämta alla data som du har på iCloud.

Meddelandet iPhone ej tillgänglig visas på en iPhone efter att du angett fel lösenkod.

Steg 1: Se till att du har en dator (Mac eller pc)

Den här processen kräver en Mac eller pc. Om du använder en pc kontrollerar du att den har Windows 10 eller senare, och att appen Apple Devices eller iTunes är installerat. Du behöver även kabeln som medföljde din iPhone, eller en annan kompatibel kabel, för att ansluta din iPhone till datorn.

Om du inte har en dator och inte kan låna en måste du gå till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner för att få hjälp.

Steg 2: Stäng av din iPhone

1. Koppla från din iPhone från datorn om den är ansluten.
  2. Stäng av din iPhone med någon av metoderna för din iPhone-modell:
    • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X och senare, inklusive iPhone SE (2:a och 3:e generationen): Tryck och håll ned både sidoknappen och volymsänkningsnappen tills reglaget för avstängning visas.
      Sidoknappen och volymsänkningsknappen på en iPhone
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s och iPhone 6: Tryck och håll ned sidoknappen tills reglaget för avstängning visas.
      Sidoknappen på en äldre iPhone
    • iPhone SE (1:a generationen), iPhone 5s och tidigare: Tryck och håll ned den övre knappen tills reglaget för avstängning visas.

Den översta knappen på en äldre iPhone
  3. Dra sedan reglaget för att stänga av din iPhone. Vänta sedan i en minut för att kontrollera att den stängs av helt.

Steg 3: Försätt din iPhone i återställningsläge

1. Gör dig redo genom att hitta den knapp på din iPhone som du måste hålla in i nästa steg:
    • iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X och senare, inklusive iPhone SE (2:a och 3:e generationen) använder sidoknappen.
      Sidoknappen på en nyare iPhone
    • iPhone 7 och iPhone 7 Plus använder volymsänkningsknappen.
      Volymsänkningsnappen på en äldre iPhone
    • iPhone SE (1:a generationen) och iPhone 6s och tidigare använder hemknappen.
      Hemknappen på en äldre iPhone
  2. Håll rätt knapp för din iPhone intryckt medan du omedelbart ansluter din iPhone till datorn.
  3. Fortsätt att hålla ned knappen medan Apple-logotypen visas och släpp inte knappen förrän bilden av en dator och kabel visas.

Skärmen för återställningsläge på din iPhone

Om du ser lösenkodsskärmen måste du stänga av din iPhone och starta igen.

Om du inte får din iPhone att visa skärmen för återställningsläget och du behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.

Steg 4: Återskapa din iPhone med din Mac eller pc

1. Leta reda på din iPhone i Finder, eller i iTunes eller Apple Devices-appen om du ansluter till en pc. (Läs om hur du hittar din anslutna iPhone.)
  2. Välj Återskapa när du ser alternativen att Återskapa eller Uppdatera. Datorn hämtar mjukvara till din iPhone och påbörjar återskapningsprocessen. Om hämtningen tar längre tid än 15 minuter och enheten stänger skärmen för återställningsläget, låter du hämtningen slutföras och stänger sedan av din iPhone och startar igen.
    Om du vill återskapa och uppdatera din iPhone med din dator trycker du på Återskapa och Uppdatera för att bekräfta.
  3. Vänta tills processen är klar. När processen är klar startar enheten om och visar en inställningsskärm.
  4. Koppla från din iPhone från datorn och ställ sedan in och använd din iPhone