Språk

iOS: Glemt sikkerhetskode eller enhet deaktivert

Hvis du setter opp en sikkerhetskode på iPhone, iPad eller iPod touch og du eller en annen oppgir feil sikkerhetskode for mange ganger, vil enheten deaktivere seg selv midlertidig. Lær hva du skal gjøre hvis du har glemt sikkerhetskoden eller hvis enheten viser en melding om at den er deaktivert.

Hvis du oppgir feil sikkerhetskode seks ganger på rad, vil du bli låst ute og få denne meldingen:

• iPhone er deaktivert
  • iPad er deaktivert
  • iPod touch er deaktivert
    iPhone er deaktivert-melding på låst skjerm

Hvis du ikke husker sikkerhetskoden, må du slette enheten ved hjelp av iTunes, Finn iPhone eller gjenopprettingsmodus. Bruk deretter en sikkerhetskopi til å legge data og innstillinger tilbake på enheten. Slik gjør du det:

Bruke iTunes

Hvis du har synkronisert enheten med iTunes, kan du gjenopprette enheten.

1. Koble enheten til datamaskinen du vanligvis synkroniserer med.
  2. Åpne iTunes. Hvis iTunes ber deg om å oppgi sikkerhetskoden, prøver du en annen datamaskin som du har synkronisert med. Eller prøv trinnene nedenfor for å bruke gjenopprettingsmodus.
  3. iTunes vil automatisk synkronisere enheten og lage en sikkerhetskopi. Hvis ikke, synkroniserer du enheten med iTunes.
  4. Når synkroniseringen er fullført, gjenoppretter du enheten.
    Gjenopprette iPhone i iTunes
  5. Når Oppsettassistent i iOS ber deg om å konfigurere enheten, velger du "Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi".
  6. Marker enheten i iTunes og velg den nyeste sikkerhetskopien.

Bruke Finn iPhone

Hvis du har aktivert Finn iPhone, kan du bruke denne funksjonen til å slette enheten.

1. Gå til icloud.com/#find for å se om du har aktivert Finn iPhone.
  2. Klikk på All Devices (Alle enheter) øverst i nettleservinduet.
  3. Marker enheten din og klikk på "Erase [device]" (Slett enhet) for å slette enheten og sikkerhetskoden.
  4. Bruk Oppsettassistent på enheten til å gjenopprette den nyeste sikkerhetskopien av enheten.

Bruke gjenopprettingsmodus

Følg denne framgangsmåten hvis du aldri har synkronisert enheten med iTunes, hvis du ikke har konfigurert Finn iPhone eller hvis du ikke får tilgang til din egen datamaskin. Du må sette enheten i gjenopprettingsmodus, noe som vil slette enheten og sikkerhetskoden. Deretter vil du gjenopprette enheten som ny eller fra en sikkerhetskopi.

1. Koble fra alle kabler til enheten.
  2. Slå enheten av.
  3. Trykk på og hold Hjem-knappen inne. Koble enheten til iTunes mens du holder på Hjem-knappen. Hvis enheten ikke slår seg på automatisk, slår du den på.
  4. Fortsett å holde Hjem-knappen nede til du ser skjermbildet Koble til iTunes.
  5. iTunes vil varsle om at det er funnet en enhet i gjenopprettingsmodus.
  6. Klikk på OK, og gjenopprett deretter enheten.
Sist endret: 12.aug.2014
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 12.aug.2014
  • Artikkel: HT1212
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter