Språk

iOS: Glemt sikkerhetskode eller enhet deaktivert etter å ha angitt feil sikkerhetskode

Når du konfigurerer en sikkerhetskode for å sikre bruken av en iPhone, iPad eller iPod touch og deretter skriver feil sikkerhetskode, kan enheten vise en melding om at den er deaktivert. Finn ut hva du kan gjøre hvis du har glemt eller ikke husker sikkerhetskoden eller hvis enheten viser en melding om at den er deaktivert.

Hvis du skriver feil sikkerhetskode seks eller flere ganger, vil du få en melding som sier ett av følgende:

• iPhone er deaktivert
  • iPad er deaktivert
  • iPod touch er deaktivert

Hvis du tidligere har synkronisert enheten med iTunes, kan det hende du kan nullstille sikkerhetskoden ved å gjenopprette enheten:

1. Koble enheten til datamaskinen som du vanligvis synkroniserer med, og åpne iTunes.
    Merk: Hvis iTunes ber deg om å oppgi sikkerhetskoden, prøver du en annen datamaskin som du har synkronisert med. Ellers går du til delen "Hvis du aldri har synkronisert enheten din med iTunes, eller du ikke har tilgang til en datamaskin" nedenfor.
  2. Hvis enheten fremdeles er deaktivert, eller hvis iTunes ikke synkroniserer enheten automatisk, synkroniserer du enheten med iTunes.
  3. Når sikkerhetskopieringen og synkroniseringen er fullført, gjenoppretter du enheten.
  4. Når iOS Oppsettassistent ber deg om å konfigurere enheten, velger du Gjenopprett fra iTunes-sikkerhetskopi.
  5. Velg enheten i iTunes, og velg den nyeste sikkerhetskopien av enheten.

Hvis du aldri har synkronisert enheten din med iTunes, eller du ikke har tilgang til en datamaskin

Hvis du ser et av følgende varsler, må du slette enheten:

iTunes kunne ikke koble til [enheten] fordi den er låst med en kode. Du må oppgi koden på [enheten] før den kan brukes med iTunes."
"Du har ikke valgt å få [enhet] til å godkjenne denne datamaskinen"

Hvis du har aktivert Finn iPhone, kan du bruke Fjernsletting til å slette innholdet på enheten. Hvis du har brukt iCloud til å sikkerhetskopiere, kan du kanskje gjenopprette den nyeste sikkerhetskopien for å nullstille tilgangskoden etter at enheten har blitt slettet.

Alternativt kan du plassere enheten i gjenopprettingsmodus og gjenopprette den til å slette enheten:

1. Koble USB-kabelen fra enheten, men la den andre enden av kabelen være koblet til datamaskinens USB-port.
  2. Slå av enheten: Trykk på og hold Dvale/vekke-knappen nede i noen sekunder til den røde skyveknappen vises, og skyv deretter på skyveknappen. Vent til enheten slås av.
  3. Koble USB-kabelen til enheten mens du holder Hjem-knappen nede. Enheten skal slå seg på.
  4. Hold fortsatt Hjem-knappen nede til du ser skjermbildet Koble til iTunes.
  5. iTunes vil varsle deg om at en enhet i gjenopprettingsmodus er funnet. Klikk på OK, og gjenopprett deretter enheten.

Tilleggsinformasjon

Lær hvordan du konfigurerer og bruker sikkerhetskoder.

Du kan konfigurere en enhet til å slette seg selv etter ti påfølgende forsøk med feil kode. Denne innstillingen er av som standard. Den kan slås på ved å trykke på Innstillinger > Kodelås.

Sist endret: 31.mar.2014
Nyttig?
Ja
Nei
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Skriv ut denne siden
  • Sist endret: 31.mar.2014
  • Artikkel: HT1212
  • Visninger:

• Vurdering:

(252 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter