Kielet

iOS: Laitteen pääsykoodi on unohtunut tai laite on poistettu käytöstä väärän pääsykoodin antamisen jälkeen

Jos suojaat iPhonen, iPadin tai iPod touchin pääsykoodilla ja annat väärän pääsykoodin, näkyviin voi tulla viesti, jonka mukaan laitteesi on pois käytöstä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos et muista pääsykoodiasi, tai jos laitteessasi näkyy viesti, jonka mukaan se on pois käytöstä.

Jos annat väärän pääsykoodin vähintään kuusi kertaa, näkyviin tulee jokin seuraavista viesteistä:

• iPhone on pois käytöstä
  • iPad on pois käytöstä
  • iPod touch on pois käytöstä

Jos olet aiemmin synkronoinut laitteen iTunesin kanssa, pystyt ehkä nollaamaan pääsykoodin palauttamalla laitteen ohjelmiston:

1. Liitä laite tietokoneeseen, jonka kanssa se tavallisesti synkronoidaan, ja avaa iTunes.
    Huomautus: Jos iTunes pyytää pääsykoodia, kokeile toista tietokonetta, jolla olet synkronoinut. Muussa tapauksessa siirry alla olevaan Jos et ole koskaan synkronoinut laitettasi iTunesin kanssa tai käytössäsi ei ole tietokonetta -osioon.
  2. Jos laite on edelleen poissa käytöstä tai jos iTunes ei synkronoi laitetta automaattisesti, synkronoi se iTunesin kanssa.
  3. Kun varmuuskopiointi ja synkronointi on suoritettu, palauta laitteen ohjelmisto.
  4. Kun iOS:n käyttöönottoapuri pyytää ottamaan laitteen käyttöön, valitse Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
  5. Valitse laitteesi iTunesissa ja valitse sitten laitteen uusin varmuuskopio.

Jos et ole koskaan synkronoinut laitettasi iTunesin kanssa tai käytössäsi ei ole tietokonetta

Jos näyttöön tulee jokin seuraavista varoitusviesteistä, laite täytyy tyhjentää:

"iTunes ei voinut yhdistää [laitteeseen], koska se on lukittu pääsykoodilla. [Laitteeseen] on syötettävä pääsykoodi ennen kuin sitä voidaan käyttää iTunesin kanssa."
"Et ole valinnut, että [laite] luottaa tähän tietokoneeseen"

Jos Etsi iPhoneni on käytössä, voit käyttää etätyhjennystä laitteen sisällön tyhjentämiseen. Jos olet käyttänyt iCloudia varmuuskopiointiin, voit ehkä laitteen tyhjentämisen jälkeen nollata pääsykoodin palauttamalla uusimman varmuuskopion.

Vaihtoehtoisesti voit asettaa laitteen palautustilaan ja tyhjentää sen palauttamalla:

1. Irrota USB-kaapeli laitteesta, mutta pidä kaapelin toinen pää yhdistettynä tietokoneen USB-porttiin.
  2. Sammuta laite: Pidä nukkumispainiketta painettuna muutaman sekunnin ajan, kunnes näyttöön tulee punainen liukusäädin. Liu'uta sitten liukusäädintä. Odota, kunnes laite on sammunut.
  3. Yhdistä USB-kaapeli laitteeseen uudelleen samalla kun pidät Koti-painiketta painettuna. Laitteen pitäisi käynnistyä.
  4. Pidä Koti-painiketta edelleen painettuna, kunnes näet Yhdistä iTunesiin -näytön.
  5. iTunes ilmoittaa, että se on havainnut palautustilassa olevan laitteen. Osoita OK-painiketta ja palauta laite.

Lisätiedot

Lue lisätietoja pääsykoodien käyttöönotosta ja käyttämisestä.

Laite voidaan määrittää tyhjentämään itsensä, kun pääsykoodi on annettu virheellisesti kymmenen kertaa peräkkäin. Tämä asetus on oletusarvoisesti pois käytöstä. Voit ottaa sen käyttöön napauttamalla Asetukset > Pääsykoodi.

Muokattu viimeksi: 31.3.2014