Hantera innehåll på din iPhone, iPad eller iPod touch manuellt med hjälp av din Mac-dator

Du kan lägga till musik, tv-program och filmer manuellt från din dator till din iOS- eller iPadOS-enhet.

I stället för att manuellt synkronisera innehåll till din iOS- eller iPadOS-enhet kan du använda iCloud-bilder, Apple Music eller liknande tjänster för att spara innehåll från din Mac-dator i molnet. På så sätt kan du komma åt bland annat din musik och dina bilder på dina enheter när du inte är i närheten av din dator.

Om du använder macOS Catalina kan du lägga till innehåll manuellt från Musik-appen eller TV-appen till din iOS- eller iPadOS-enhet efter installationen i Finder. Om du använder macOS Mojave eller tidigare kan du lägga till innehåll från iTunes manuellt.

Se vilken version av macOS din Mac-dator har.

Lägga till innehåll manuellt från Musik-appen eller TV-appen

I macOS Catalina kan du hantera ditt innehåll manuellt med Musik-appen eller TV-appen. Gör så här.

Ställa in din iOS- eller iPadOS-enhet

1. Anslut enheten till datorn.

2. Öppna ett Finder-fönster.

3. Hitta och klicka på din enhet. Om du får frågan väljer du att lita på din dator på din enhet.

4. Om du blir ombedd att synkronisera din enhet klickar du på Kom igång.

5. Bläddra till avsnittet Alternativ. Välj Hantera musik, filmer och TV-program manuellt och klicka på Använd.

Lägga till innehåll från Musik- eller TV-appen

1. Anslut enheten till datorn.

2. Öppna Musik-appen eller TV-appen på din Mac-dator.

3. Välj det innehåll som du vill lägga till i din enhet från ditt bibliotek.

4. Titta i vänster sidofält efter din enhet och dra sedan innehållet till din iPhone, iPad eller iPod touch.

Lägga till innehåll från iTunes manuellt

I macOS Mojave eller tidigare kan du hantera ditt innehåll manuellt med iTunes. Gör så här.

Ställa in din iOS- eller iPadOS-enhet

1. Anslut enheten till datorn.

2. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.

3. Hitta och klicka på din enhet.

4. I det vänstra sidofältet klickar du på Sammanfattning.

5. Bläddra till avsnittet Alternativ. Välj Hantera musik och videor manuellt och klicka på Använd.

Ett meddelande kan visas om att din enhet är synkroniserad med ett annat bibliotek. Det betyder att du tidigare har använt en annan dator för att synkronisera din enhet och att iTunes inte kan synkronisera utan att först radera och ersätta allt iTunes-innehåll på din enhet.

Lägga till innehåll från iTunes

1. Anslut enheten till datorn.

2. Öppna iTunes. Kontrollera att du har den senaste versionen.

3. Välj det innehåll som du vill lägga till i din enhet från ditt iTunes-bibliotek.

En låt som har valts i ett iTunes-bibliotek.
  4. Titta i vänster sidofält efter din enhet och dra sedan innehållet till din iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan dra en låt till din enhet.