Hvis Time Machine bruker lang tid på å sikkerhetskopiere

Time Machine er utviklet for å fungere i bakgrunnen, uten å forstyrre den vanlige driften av datamaskinen. Time Machine tar bare sikkerhetskopi av endringene siden forrige sikkerhetskopi, så etter første sikkerhetskopiering skal fremtidige sikkerhetskopier gå raskere.

Se etter store filer som oppdateres ofte

Noen programmer lagrer data i uvanlig store filer som programmet oppdaterer ofte. Sikkerhetskopiering av slike filer kan være tidkrevende, og Time Machine sikkerhetskopierer dem hver gang den ser at filen har blitt endret.

Du kan finne store dokumenter som ofte åpnes, på Macen, og deretter velge om du vil ekskludere slike filer fra Time Machine-sikkerhetskopien.

Eller kontakt apputvikleren for å finne ut hvordan du bruker appen deres med Time Machine på en best mulig måte.

Se etter programmer som holder sikkerhetskopidisken opptatt

Noen programmer, for eksempel antivirusverktøy, kan holde sikkerhetskopidisken opptatt ved at de ofte trenger tilgang til disken for å finne eller lagre elementer. Finn ut om programinnstillinger kan endres for å forhindre dette, og bruk Time Machine-sikkerhetskopidisken kun for Time Machine.

Koble sikkerhetskopidisken direkte til Macen

Hvis du bruker Time Machine-sikkerhetskopidisken over et nettverk, påvirkes sikkerhetskopihastigheten av ytelsen til nettverket ditt. Du kan få bedre ytelse ved å koble sikkerhetskopidisken direkte til Macen.

Oppgrader macOS og bruk en APFS-formatert sikkerhetskopidisk

Hvis du bruker den samme Time Machine-sikkerhetskopidisken som du brukte før du oppgraderte til macOS Big Sur eller nyere, følger du denne fremgangsmåten:

1. Sørg for at du bruker macOS Big Sur eller nyere. Finn ut hvilken macOS-versjon Macen din bruker.

2. Velg sikkerhetskopidisken din i Finder.

3. Velg Arkiv > Vis info fra menylinjen. I infovinduet som åpnes, se etter elementet merket Format.

4. Hvis formatet ikke er APFS, men du vil ha forbedret Time Machine-ytelse, må du bruke Diskverktøy for å slette sikkerhetskopidisken med APFS-formatet. Dette sletter alle sikkerhetskopier og andre data på den disken permanent.

5. Konfigurer Time Machine for å bruke sikkerhetskopidisken igjen. Etter den første sikkerhetskopien bør fremtidige sikkerhetskopier gå raskere enn før.

Finn ut mer

Start, gjenoppta eller sett en Time Machine-sikkerhetskopi på pause