Jos Time Machinen varmuuskopiointi kestää kauan

Time Machine on suunniteltu toimimaan taustalla häiritsemättä tietokoneen säännöllistä käyttöä. Time Machine varmuuskopioi vain edellisen varmuuskopioinnin jälkeiset muutokset, joten varmuuskopiointi on nopeampaa ensimmäisen varmuuskopion tekemisen jälkeen.

Etsi suuret, usein päivitettävät tiedostot

Osa apeista tallentaa tiedot epätavallisen suuriin tiedostoihin, joita appi päivittää usein. Tällaisten tiedostojen varmuuskopiointi voi kestää kauan, ja Time Machine varmuuskopioi ne aina, kun se havaitsee, että tiedosto on muuttunut.

Voit etsiä suuria ja usein käytettyjä dokumentteja Macista ja valita sitten, haluatko jättää kyseiset tiedostot pois Time Machine ‑varmuuskopiosta.

Voit myös ottaa yhteyttä apin kehittäjään ja selvittää, miten appia voi käyttää parhaalla mahdollisella tavalla Time Machinen kanssa.

Etsi varmuuskopiolevyn varattuna pitävät apit

Jotkin apit, kuten virustorjuntatyökalut, saattavat pitää varmuuskopiolevyn varattuna käyttämällä sitä usein kohteiden etsimiseen tai tallennukseen. Selvitä, voiko tämän estää muuttamalla apin asetuksia, ja käytä Time Machine ‑varmuuskopiolevyä vain Time Machinen kanssa.

Varmuuskopiolevyn liittäminen suoraan Maciin

Jos käytät Time Machine -varmuuskopiolevyä verkon kautta, verkon suorituskyky vaikuttaa varmuuskopiointinopeuteen. Voit mahdollisesti parantaa suorituskykyä liittämällä varmuuskopiolevyn suoraan Maciin.

macOS:n päivittäminen ja APFS-alustetun varmuuskopiolevyn käyttäminen

Jos käytät samaa Time Machine -varmuuskopiolevyä, jota olet käyttänyt ennen macOS Big Suriin tai sitä uudempaan päivittämistä, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että käytössäsi on macOS Big Suri tai sitä uudempi. Selvitä, mikä macOS Macissasi on käytössä.

2. Valitse varmuuskopiolevy Finderissa.

3. Valitse valikkoriviltä Arkisto > Näytä tiedot. Etsi avautuvasta Tiedot-ikkunasta Muoto-kohta.

4. Jos muoto ei ole APFS mutta haluat parantaa Time Machinen suorituskykyä, tyhjennä varmuuskopiolevy Levytyökalulla APFS-muotoa käyttäen. Tällöin kaikki levyllä olevat varmuuskopiot ja muut tiedot poistetaan lopullisesti.

5. Määritä Time Machine käyttämään varmuuskopiolevyä uudelleen. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen tulevien varmuuskopiointien pitäisi sujua nopeammin.

Lisätietoja

Time Machine ‑varmuuskopioinnin aloittaminen, keskeyttäminen ja jatkaminen