Talen

De eerste reservekopie met AirPort Time Capsule

De eerste Time Machine-reservekopie is verschillende gigabytes groot omdat een reservekopie wordt gemaakt van de hele inhoud van de computer. Dit kan een hele nacht of langer duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u hebt.

Wanneer de initiële reservekopie is voltooid, zijn alle volgende reservekopieën aanvullend. Dit betekent dat Time Machine alleen bestanden kopieert die sinds de vorige reservekopie zijn gewijzigd. Dit gebeurt allemaal op de achtergrond zolang de computer is verbonden met de reservekopieschijf.

Tips voor de eerste reservekopie

• De initiële reservekopie mag niet worden onderbroken.
  • Als u een draagbare Mac gebruikt, plaatst u deze in dezelfde ruimte als de AirPort Time Capsule voor de beste prestaties (en laat u de computer aangesloten op een stopcontact). De lichtnetadapter van een draagbare Mac moet ook zijn aangesloten op een stopcontact om de reservekopie automatisch te laten starten.
  • AirPort Time Capsule dient ook als een Wi-Fi-basisstation met volledige functionaliteit. Als u dus een AirPort Time Capsule aan een bestaand draadloos netwerk toevoegt, kunt u deze het beste instellen als primair basisstation en niet als netwerkclient. Hierdoor haalt u voordeel uit de snellere prestaties.
  • Als u een Ethernet-kabel hebt, kunt u de initiële reservekopie via Ethernet uitvoeren om dit proces te versnellen. Sluit gewoon de Ethernet-kabel aan op een van de Ethernet-poorten van de AirPort Time Capsule en het andere uiteinde van de kabel op de Ethernet-poort van de Mac.
  • Zorg ervoor dat in het paneel Delen in Systeemvoorkeuren een naam is ingevuld voor 'Computernaam:'.

Time Machine configureren om de Time Capsule te gebruiken

1. Kies in het menu Apple de optie Systeemvoorkeuren.
  2. Kies Weergave > Time Machine.
  3. Schakel Time Machine aan als de functie is uitgeschakeld.
  4. Selecteer de AirPort Time Capsule als de bestemming voor de reservekopie. (Als u hier niet om wordt gevraagd, omdat u bijvoorbeeld een andere reservekopieschijf hebt gebruikt, klikt u op 'Selecteer reservekopieschijf…', kiest u de gewenste AirPort Time Capsule en klikt u op 'Gebruik schijf'.)
  5. Voer in het geopende pop-upvenster het wachtwoord voor de AirPort Time Capsule in.
  6. Klik op 'Verbind'.

Time Machine begint de initiële reservekopie nadat de tijd, die op een afteller wordt getoond, is verstreken. De reservekopie mag niet worden onderbroken.

Laatst gewijzigd op: 19-jun-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 19-jun-2013
  • Article: HT1175
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)