Kielet

Varmuuskopiointi AirPort Time Capsulella ensimmäistä kertaa

Ensimmäinen Time Machine -varmuuskopiointi käsittää useita gigatavuja, koska siinä varmuuskopioidaan koko tietokone. Tämä voi kestää yön yli tai pitempään tietojen määrästä riippuen.

Kun ensimmäinen varmuuskopiointi on tehty, kaikki myöhemmät varmuuskopioinnit ovat muutoskopiointeja. Tällöin Time Machine kopioi vain edellisen varmuuskopioinnin jälkeen muuttuneet tiedostot. Nämä toimenpiteet suoritetaan automaattisesti taustalla, kunhan varmuuskopiolevy on liitetty.

Vinkkejä ensimmäiseen varmuuskopiointiin

• Ensimmäisen varmuuskopioinnin pitää antaa valmistua keskeytyksettä.
  • Jos käytössä on kannettava Mac, jätä se samaan huoneeseen AirPort Time Capsulen kanssa, jotta yhteys on paras mahdollinen (pidä tietokone myös yhdistettynä pistorasiaan). Jotta varmuuskopiointi käynnistyisi automaattisesti, kannettavan Macin virtajohdon tulee lisäksi olla yhdistetty pistorasiaan.
  • AirPort Time Capsule on myös täysin varusteltu Wi-Fi-tukiasema. Jos siis lisäät AirPort Time Capsulen olemassa olevaan langattomaan verkkoon, se kannattaa asettaa ensisijaiseksi tukiasemaksi eikä verkkoasiakkaaksi. Siten voit hyödyntää sen nopeamman suorituskyvyn.
  • Jos käytettävissä on Ethernet-kaapeli, voit suosittaa ensimmäisen varmuuskopioinnin Ethernetin kautta, jotta suorituskyky on mahdollisimman nopea. Liität vain AirPort Time Capsulen ja Macin toisiinsa Ethernet-kaapelilla.
  • Varmista, että Jako-järjestelmäasetuspaneelin Tietokoneen nimi -kentässä on nimi.

Aseta Time Machine käyttämään AirPort Time Capsulea

1. Valitse Omenavalikosta Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Näytä > Time Machine.
  3. Ota Time Machine käyttöön, jos se ei ole käytössä.
  4. Valitse AirPort Time Capsule varmuuskopiointikohteeksi. (Jos tätä ei automaattisesti kehoteta tekemään esimerkiksi koska olet käyttänyt eri varmuuskopiointilevyä, osoita Valitse varmuuskopiolevy... -painiketta, valitse haluamasi AirPort Time Capsule ja sitten Käytä levyä.)
  5. Kirjoita näyttöön tulevaan ponnahdusikkunaan AirPort Time Capsulen salasana.
  6. Valitse Yhdistä.

Time Machine aloittaa ensimmäisen varmuuskopioinnin hetken kuluttua. Varmuuskopioinnin pitää antaa valmistua keskeytyksettä.

Muokattu viimeksi: 19.6.2013