macOS:n päivittäminen Macissa

Ohjelmiston päivityksen avulla voit asentaa macOS:n ja sen sisäisten appien, kuten Safarin, päivityksiä.

Ennen kuin aloitat

Ohjelmiston päivityksen käyttäminen

1. Avaa Ohjelmiston päivitys -toiminto:

• Valitse näytön yläkulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset. Valitse avautuvan ikkunan sivupalkista Yleiset ja sitten oikealta Ohjelmiston päivitys.

• Toinen ohjelmistoversio: Valitse Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset. Valitse sitten näkyviin tulevassa ikkunassa Ohjelmiston päivitys.

• Etkö näe Ohjelmiston päivitys -valintaa?

2. Ohjelmiston päivitys alkaa etsiä uutta ohjelmistoa automaattisesti.

• Jos Macille on saatavilla uusi ohjelmisto, valitse Päivitä (englanninkielisessä käyttöjärjestelmässä Update tai Upgrade). Mitä eroa näillä on?

• Jos Macille ei ole saatavilla uutta ohjelmistoa, Ohjelmiston päivitys ilmoittaa, että Mac on ajan tasalla. Ohjelmiston päivityksessä näkyvät vain Mac-mallisi kanssa yhteensopivat ohjelmistot. Katso lisätietoja yhteensopivuudesta.

3. Ennen asennuksen aloittamista sinua pyydetään antamaan ylläpitäjän salasana. Se on salasana, jolla kirjaudut Maciin. Unohditko salasanasi?

4. Mac saattaa käynnistyä uudelleen ja näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja asennuksen aikana. Jos asennus ei onnistu, katso lisäohjeita.

Esimerkki: Ohjelmiston päivitys macOS Montereyssa

Tässä esimerkissä näytetään Ohjelmiston päivitys macOS Venturassa. Ohjelmiston päivitys -toiminto saattaa näyttää erilaiselta omassa macOS-versiossasi.

Jos et näe Ohjelmiston päivitys -valintaa

• Jos et näe Ohjelmiston päivitys -valintaa Järjestelmäasetuksissa, voit klikata näytön oikeassa yläkulmassa olevaa Spotlight-kuvakettaSpotlight-kuvake ja kirjoittaa sitten hakukenttään Ohjelmiston päivitys. Jos ohjelmistopäivitys on saatavilla, voit avata sen hakutuloksista.

• Jos käytössä on vanha Mac, jossa ei ole Ohjelmistonpäivitys-toimintoa, avaa sen sijaan App Store. Se löytyy tietokoneen Apit-kansiosta. Tarkista päivitykset klikkaamalla Päivitykset-välilehteä App Storessa tai etsi haluamiasi ohjelmistoja niiden nimellä.

• Lue muista tavoista ladata ja asentaa macOS.

Mitä eroa eri päivitysversioilla on?

• Päivitys voi olla nykyisen macOS:n uudempi versio, kuten macOS Ventura 13.5:n päivitys macOS Ventura 13.6:een.

• Päivitys voi olla myös kokonaan uusi macOS-versio uudella nimellä, kuten macOS Venturan päivitys macOS Sonomaan.

Mac-mallien yhteensopivuus

Tässä ovat uusimmat macOS-päivitykset ja niiden kanssa yhteensopivat tietokoneet. Voit myös tarkistaa, mikä macOS-versio Macissasi on käytössä.