Apple ID:n vaihtaminen

Lue, miten voit vaihtaa Apple ID:hen liittyvän sähköpostiosoitteen.

Jos et enää käytä Apple ID:hen liitettyä sähköpostiosoitetta tai et enää pääse siihen, voit vaihtaa sen. Yhteystietoja, ostoksia tai muita tilitietoja ei menetetä.

Helpoin tapa vaihtaa Apple ID:hen liittyvä sähköpostiosoite on tehdä se iPhonella tai muulla luotetulla laitteella. Luotettu laite on laite, johon olet jo kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

Muista, että et voi käyttää sähköpostiosoitetta, joka on jo toisen Apple ID:n käytössä. Jos käytät palveluita, kuten iCloud tai Viestit, muista kirjautua kyseisiin palveluihin uudella Apple ID:lläsi.

Apple ID -sähköpostiosoitteen vaihtaminen iPhonessa tai iPadissa

1. Valitse Asetukset ja napauta sitten nimeäsi.

2. Napauta Kirjautuminen ja suojaus.

3. Napauta Sähköposti ja puhelinnumerot -kohdan vierestä Muokkaa.

4. Napauta sähköpostiosoitteen vieressä Poista-painikettaPoista-painike ja napauta sitten Poista.

5. Napauta Valitse toinen sähköpostiosoite ja anna laitteesi salasana pyydettäessä.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, kuinka Apple ID -sähköpostiosoite vaihdetaan
  6. Kirjoita uusi sähköpostiosoite ja napauta sitten Jatka.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, kuinka Apple ID -sähköpostiosoite vaihdetaan
  7. Anna vahvistuskoodi, joka lähetettiin uuteen sähköpostiosoitteeseesi.

Apple ID -sähköpostiosoitteen vaihtaminen verkossa

Mikäli mahdollista, verkkoprosessi ohjaa sinut luotettuun laitteeseen vaihtamaan Apple ID:si. Jos sinulla ei ole luotettua laitetta, voit silti vaihtaa Apple ID -sähköpostiosoitteesi verkossa.

Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja kirjaudu sisään. Vaihda sitten Apple ID:hen liittyvä sähköpostiosoite noudattamalla näytön ohjeita.

Sinun on ehkä annettava uuteen Apple ID -sähköpostiosoitteeseesi lähetetty vahvistuskoodi. Lue, mitä tehdä, jos et saanut sähköpostia.

Jos et voi muuttaa Apple ID:täsi

Jos yrität vaihtaa Apple ID:si @icloud.com-päätteiseksi sähköpostiosoitteeksi, joka on luotu 30 viime päivän aikana, sinua pyydetään yrittämään myöhemmin uudelleen.

Jos näet viestin, jonka mukaan sähköpostiosoite, jota haluat käyttää, ei ole käytettävissä tai on jo käytössä, tarkista, että sinä et käytä tai perheenjäsenesi ei käytä kyseistä sähköpostiosoitetta toisella Apple ID:llä. Jos perheenjäsenesi käyttää kyseistä sähköpostiosoitetta, poista se hänen tililtään ja yritä sitten käyttää sitä uudelleen.

Jos Apple ID:si on puhelinnumero

Voit vaihtaa Apple ID:n toiseen matkapuhelinnumeroon. Voit myös helpottaa kirjautumista ja palauttamista vaihtamalla Apple ID -käyttäjätunnuksesi matkapuhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi. Lue, miten voit vaihtaa Apple ID:n.