iOS: Tietoja diagnostiikkatoiminnoista

iOS tarjoaa seuraavat diagnostiikkatoiminnot, jotka auttavat suuryritysten IT-osastoja, kehittäjiä ja AppleCarea vianmäärityksessä.

Kukin näistä diagnostiikkatoiminnoista edellyttää, että käyttäjä on avannut laitteen lukituksen ja suostunut luottamaan toiseen tietokoneeseen. Kaikki iOS-laitteen ja luotetun tietokoneen välillä siirrettävät tiedot salataan avaimilla, joita ei jaeta Applen kanssa. Jos käyttäjä on ottanut iTunesin Wi-Fi-synkronoinnin käyttöön luotetussa tietokoneessa, kyseinen tietokone voi myös käyttää näitä palveluita langattomasti.

1. com.apple.mobile.pcapd

pcapd tukee diagnostiikkapakettien siirtämistä iOS-laitteesta luotettuun tietokoneeseen. Tästä on hyötyä laitteella olevien appien sekä yrityksen VPN-yhteyksien vianmäärityksessä ja diagnosoinnissa. iOS 8:ssa ja uudemmissa tämä ominaisuus on rajoitettu USB-liitäntään, eikä sitä voi enää käyttää Wi-Fi-yhteydellä. Löydät lisätietoja osoitteesta developer.apple.com/library/ios/qa/qa1176.

2. com.apple.mobile.file_relay

file_relay tukee diagnostiikkatietojen rajoitettua kopiointia laitteesta. Tämä palvelu on erillinen käyttäjien luomista varmuuskopioista, sillä ei ole pääsyä laitteen kaikkiin tietoihin ja se noudattaa iOS:n tietosuojaa. Applen tekniset asiantuntijat käyttävät file_relayta sisäisillä laitteilla asiakkaiden kokoonpanojen määrittämiseen. Myös AppleCare voi käyttäjän suostumuksella kerätä tarvittavia diagnostiikkatietoja käyttämällä tätä työkalua. iOS 8:ssa ja uudemmissa tämä ominaisuus edellyttää lisämäärityksiä ennen käyttöä.

3. com.apple.mobile.house_arrest

iTunes käyttää house_arrestia dokumenttien siirtämiseen iOS-laitteeseen ja iOS-laitteesta tätä toimintoa tukevissa apeissa. Myös Xcode käyttää tätä apuna testitietojen siirtämisessä laitteeseen apin kehityksen aikana.

Lisätietoja:

iOS: Luotatko tähän tietokoneeseen? -varoitus

iOS: Tietojen synkronointi iTunesin kanssa