Apple ID:n käyttöönotto iCloudissa ja iTunesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple ID:stä, kuten sen käyttämisestä iCloudin ja iTunes Storen kaltaisissa Applen palveluissa. Lisäksi artikkelissa kerrotaan, miten voit vaihtaa Apple ID:n, jolla kirjaudut sisään palveluihin iPhonessa.

Apple ID on sähköpostiosoite, jolla voit kirjautua Applen palveluihin. Sen avulla voit käyttää esimerkiksi iCloudia sisältösi tallentamiseen, ostaa musiikkikappaleita iTunes Storesta ja ladata ohjelmia App Storesta.

Kun otat iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöön, käytät samaa Apple ID:tä sekä iCloud-palveluihin että iTunes Store-, App Store- ja iBooks Store -ostoksiin. Voit kuitenkin käyttää yhtä Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja toista Apple ID:tä Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilveen ja iTunes Matchiin). Kaikki iCloudin edut ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, käytätkö samaa vai eri Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja Store-ostoksiin. Jos haluat vaihtaa Apple ID:n, jolla kirjaudut iCloudiin tai iTunesiin iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, kirjaudu ulos. Kirjaudu sitten takaisin sisään toisella Apple ID:llä jäljempänä olevien ohjeiden mukaisesti.

Saman Apple ID:n käyttäminen Store-ostoksiin ja iCloudiin (suositus)
Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudiin ja Store-ostoksiin

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Saman Apple ID:n käyttäminen Store-ostoksiin ja iCloudiin (suositus)

Apple suosittelee käyttämään samaa Apple ID:tä Store-ostoksiin ja iCloudiin. Monen Apple ID:n käyttö saattaa aiheuttaa sekaannusta sekä ongelmia ostetun sisällön tai joidenkin palveluiden käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Kun otat käyttöön laitetta, jossa on iOS 5 tai uudempi, anna käyttöönottoruudussa se Apple ID, jota käytät iTunesissa. Sitä käytetään nyt Store-ostoksia ja iCloudia varten.
  2. Jos ohitit asetusprosessin, anna Apple ID:si kohdissa Asetukset > iCloud ja Asetukset > iTunes- ja App Store.

Mac- tai Windows-tietokone:

1. Anna Apple ID tietokoneessa:
    • Mac: anna Apple ID:si kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
    • Windows 8: anna Apple ID:si iCloud-ohjauspaneelissa. Avaa iCloud-ohjauspaneeli seuraavasti:
      1. Siirrä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
      2. Osoita Hae-oikopolkua ja
      3. valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli.
    • Windows 7 ja Windows Vista: anna sama Apple ID kohdassa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud.
  2. Anna Apple ID iTunesissa:
    • iTunes 10: Store > Kirjaudu sisään.
    • iTunes 11 tai uudempi: iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Jos käytössä on Windows 7 tai 8 eikä valikoita näy, lue, miten iTunesin valikot otetaan käyttöön.

Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudiin ja Store-ostoksiin

Voit käyttää eri Apple ID:tä iCloudia ja Store-ostoksia varten, mutta silti saada käyttöösi kaikki iCloudin edut.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Kun otat käyttöön laitetta, jossa on iOS 5 tai uudempi, anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa. Jos ohitit käyttöönottoapurin, kirjaudu kohdassa Asetukset > iCloud sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää iCloudin kanssa.
  2. Kirjaudu kohdassa Asetukset > iTunes- ja App Store sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää Store-ostoksiin. Sinun täytyy mahdollisesti kirjautua ulos, jotta voit käyttää toista Apple ID:tä.

Mac- tai Windows-tietokone:

1. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa tietokoneella:
    • Mac: anna Apple ID:si kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
    • Windows 8: anna Apple ID:si iCloud-ohjauspaneelissa. Avaa iCloud-ohjauspaneeli seuraavasti:
      1. Siirrä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
      2. Osoita Hae-oikopolkua ja
      3. valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli.
    • Windows 7 ja Windows Vista: anna sama Apple ID kohdassa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud.
  2. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää Store-ostoksiin iTunesissa:
    • iTunes 10: Store > Kirjaudu sisään.
    • iTunes 11 tai uudempi: iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Jos käytössä on Windows 7 tai 8 eikä valikoita näy, lue, miten iTunesin valikot otetaan käyttöön.

Kun laite tai tietokone on liitetty iTunes Store -tilisi kanssa käyttämääsi Apple ID:hen, kyseistä laitetta tai tietokonetta ei voi liittää toiseen Apple ID:hen 90 päivään. Lue lisää laitteen tai tietokoneen liittämisestä Apple ID:hen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko yhdistää useita Apple ID:eitä yhdeksi tiliksi?

Et. Apple ID:eitä ei voi yhdistää yhdeksi tiliksi. Voit kuitenkin käyttää yhtä Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja toista Apple ID:tä Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilveen ja iTunes Matchiin). Lisätietoja on kohdassa Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudiin ja Store-ostoksiin.

Voinko vaihtaa Apple ID:ni nimen?

Kyllä. Esimerkiksi jos hankit uuden sähköpostiosoitteen, voit vaihtaa Apple ID:si vanhasta osoitteesta uudeksi. @mac.com- ja @me.com-päätteisten Apple ID:eiden nimeä ei voi vaihtaa.

Olen ostanut musiikkia, ohjelmia tai kirjoja eri Apple ID:eillä. Miten saan kaiken tämän sisällön iOS-laitteeseeni?

Kopioi kaikki ostamasi sisältö ensin yhteen iTunesilla varustettuun Maciin tai Windows-tietokoneeseen. Tietokoneen tulee olla sama, jolla synkronoit laitteesi.

Valtuuta seuraavaksi tietokoneesi toistamaan sisältöä kullakin Apple ID:llä iTunesissa. Kun tietokoneesi on valtuutettu käyttämään kaikkea sisältöä, sisältö voidaan synkronoida iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin.

Miten palautan iOS-laitteen iCloud-varmuuskopiosta, jos käytän eri Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja Store-ostoksiin?

Kun sinulta pyydetään ensimmäistä kertaa Apple ID:täsi palautuksen aikana, anna se Apple ID, jota käytät iCloudin kanssa. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, näkyviin tulee toinen Apple ID -kehote, ennen kuin App Storesta ja iBooks Storesta hankittujen kohteiden palautus aloitetaan. Kirjaudu nyt sillä Apple ID:llä, jota käytät Store-ostoksiin.

Minulla on vanhentunut @me.com-sähköpostiosoite Apple ID:nä. Voinko käyttää sitä iCloudin kanssa ja vastaanottaa sähköpostia kyseiseen osoitteeseen?

Kyllä, jos kyseessä on @me.com-osoite. Jos haluat käyttää vanhentunutta MobileMe-tiliäsi iCloudin kanssa, noudata iCloudin käyttöönotto-ohjeita ja anna vanhentunut @me.com-sähköpostiosoitteesi Apple ID:näsi. @me.com-osoitteesi aktivoidaan uudelleen sähköpostia varten, kun hankit iCloud-tilin.

Apple ID:ssä täytyy olla voimassa oleva sähköpostiosoite, jotta iCloud voidaan ottaa käyttöön.Jos haluat lisätä voimassa olevan sähköpostiosoitteen, siirry Minun Apple ID:ni -sivustoon, kirjaudu sisään vanhentuneella @me.com-päätteisellä sähköpostiosoitteella ja lisää voimassa oleva sähköpostiosoite tiliisi.

Lisätietoja

Lisätietoja Apple ID:eistä on artikkelissa Usein kysyttyjä kysymyksiä Apple ID:stä.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: