iTunes: Musiikkitiedostojen siirtäminen uuteen tietokoneeseen

iTunesin avulla voit siirtää musiikkitiedostot, jotta niitä voidaan soittaa ja synkronoida uudessa tietokoneessa. Lue alta ohjeita sopivan menetelmän valintaan.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

Seuraavassa taulukossa on vertailtu menetelmiä, joilla musiikkitiedostot voidaan siirtää vanhasta tietokoneesta uuteen.

Kotijako Helpoin tapa, kunhan uusi tietokone on jo yhdistetty Internetiin.
Ulkoinen levy Vaatii lisälaitteen, mutta varmuuskopioi iTunes-kirjaston.
Ostosten siirtäminen Nopein tapa, mutta siirtää ainoastaan iTunes Storesta ostetun sisällön. Vaatii lisäksi iPhonen, iPadin tai iPodin, jossa sisältö on.
Windows-siirtymisapuri Sopii parhaiten vanhan Windows-tietokoneen tietojen siirtämiseen uuteen Maciin ja siirtää muutakin kuin iTunesin.

Kotijako

Kotijaon avulla iTunes-kirjastot pysyvät helposti synkronoituna kodin eri tietokoneiden kesken. Lisätietoja kotijaosta ja kirjaston synkronoimisesta kahden tietokoneen välillä on artikkelissa iTunes: Kotijaon käyttäminen.

Huomautus: Tämän menetelmän avulla musiikkitiedostot voidaan jakaa useiden tietokoneiden kesken, jos molemmat tietokoneet pysyvät käytössä, mutta se ei luo pysyvää varmuuskopiota. Pysyvän varmuuskopion voi luoda käyttämällä ulkoista levyä tai CD- tai DVD-levyjä.

Alla olevien ohjeiden avulla voit kopioida kotijaon avulla musiikkia vanhan tietokoneen (jossa on jo musiikkia) ja uuden tietokoneen välillä.

1. Varmista, että kumpaankin tietokoneeseen on asennettu iTunes 9 tai uudempi.
  2. Avaa iTunes molemmissa tietokoneissa.
  3. Vanhassa tietokoneessa:

1. Jos kotijako on jo käytössä, iTunes 11:ssä tai uudemmassa näkyy Laita kotijako pois päältä (tunnus) valikossa Arkisto > Laitteet. Siirry tässä tapauksessa vaiheeseen 7. Valitse muussa tapauksessa:
      • iTunes 11 tai sitä uudempi: Arkisto > Laitteet > Laita kotijako pois päältä (tunnus) valikkoriviltä.
      • iTunes 9 tai 10: Valitse valikkoriviltä Lisäasetukset > Laita kotijako päälle.
    2. Valitse Kotijako-kuvake iTunesin vasemmalta puolelta osiosta, josta valitset musiikkia, elokuvia tai TV-ohjelmia.
    3. Anna pyydettäessä Apple-tunnus ja salasana.
      Kotijaon päälle kytkemisen näyttö iTunes 11 -versiossa
    4. Valitse Luo kotijako.

Uudessa tietokoneessa:

1. Valitse Store-valikosta Valtuuta tietokone. Anna Apple-tunnus ja salasana (joka mainittiin Lisäasetukset-valikossa vaiheessa kolme tai jota käytettiin vaiheessa 5).
    2. Valitse valikkoriviltä Lisäasetukset > Laita kotijako päälle
    3. Valitse iTunesin vasemmasta laidasta Kotijako-kuvake.

Huomautus: Kun kotijako on käytössä, kotijakovaihtoehtoa ei näy iTunesin vasemmassa laidassa, kunnes kotijakokirjasto on löydetty toisesta tietokoneesta.

4. Kun uusi tietokone havaitsee vanhan tietokoneen kotijaon, osoita kyseistä kotijakoa iTunesin vasemmassa laidassa uudessa tietokoneessa.
    5. Valitse kotijaosta se sisältö, jonka haluat siirtää uuden tietokoneen iTunes-kirjastoon, tai valitse koko sisältö valitsemalla Muokkaa > Valitse kaikki. Osoita sitten Tuo-painiketta iTunesin oikeassa alakulmassa.
    6. Odota, kunnes sisältö on siirretty.

Soittolistojen siirtäminen

Jos haluat uuteen tietokoneeseen sisällön lisäksi myös soittolistat, kopioi soittolistat vanhasta tietokoneesta. Tämä tehdään valitsemalla vanhasta tietokoneesta ArkistoKirjastoVie kirjasto. Tallenna työpöydälle luotu XML-tiedosto.

Siirrä soittolistatiedosto uuteen tietokoneeseen lähettämällä se itsellesi sähköpostin liitteenä tai käyttämällä ulkoista levyä tai tiedostonjakoa. Kun tiedosto on uudessa tietokoneessa, avaa iTunes ja valitse ArkistoKirjastoTuo soittolista. Tuonnin yhteydessä soittolistoista poistetaan kohteet, joita ei jaettu kotijaon kautta.

Ulkoinen levy

Tämä vaihtoehto on työläämpi kuin kotijako, mutta sisällön siirtämisen lisäksi iTunes-kirjastosta otetaan varmuuskopio ulkoiselle levylle.

Huomautuksia ennen aloittamista:

• Useimpia iPodeja voi käyttää ulkoisena levynä.
  • Windows-käyttöjärjestelmät eivät tunnista Mac OS:ssä alustettuja levyjä (HFS- tai HFS Plus -muoto). Tämän vuoksi musiikkitiedostoja ei voida siirtää Windows-tietokoneeseen iPodista tai ulkoiselta levyltä, joka on alustettu Macissa. Jos et tiedä iPodin levyn muotoa, katso artikkeli iPod: iPodin levyn muodon selvittäminen.
  • Mac OS X pystyy lukemaan Windowsissa alustettuja iPodeja ja levyjä. Tämän ansiosta tiedot voidaan siirtää monella tavalla vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Maciin.
  • Mac OS X: Varmista, että ulkoiset levyt näkyvät työpöydällä valitsemalla Finder-valikosta Asetukset. Varmista, että Ulkoiset levyt- ja Kovalevyt-vaihtoehdot ovat käytössä.

Osa 1: iTunes Media -kansion etsiminen ja yhdistäminen

Mediasisällön etsimisellä ja yhdistämisellä varmistetaan, että kaikki sisältö on samassa paikassa. iTunes Media -kansion sijainnin selvittäminen:

1. Avaa iTunes-asetukset:
    Mac: Valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse Muokkaa > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset ja selvitä iTunes Media -kansion sijainti.
  3. Jos kaikkia toimenpiteitä ei voida suorittaa yhdellä kertaa, on suositeltavaa varmistaa, että iTunes-kirjastoon lisätty uusi sisältö tallentuu iTunes Music -kansioon. Tämä onnistuu varmistamalla, että Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon -kohdan viereisessä valintaneliössä on rasti.
  4. Valitse OK.
  5. iTunes 9 tai uudempi: Valitse Arkisto > Kirjasto > Järjestä kirjasto... > Kokoa tiedostot yhteen.
    iTunes 8.2.1 tai uudempi: Valitse Arkisto > Kirjasto > Yhdistä.
  6. Näyttöön tulee seuraava varoitus: "Kirjaston yhteenkokoaminen kopioi kaiken musiikin iTunes Media -kansioon. Toimintoa ei voida perua."

Huomautus:

Mac OS X: iTunes pitää Mac OS X:ssä kirjaston oletusarvoisesti yhteenkoottuna, joten tämä vaihtoehto ei todennäköisesti vaadi enempää kovalevytilaa.
    Windows: Yhteenkokoamisen yhteydessä iTunes kopioi iTunesin musiikkitiedostot yhteen paikkaan tietokoneessa (iTunes Media -kansioon). Alkuperäiset tiedostot ovat nyt kaksoiskappaleita, jotka on poistettava manuaalisesti sijainneistaan, jos niiden ei haluta vievän ylimääräistä tilaa. Jos tietokoneessa ei ole riittävästi kovalevytilaa, tämä toimenpide ei onnistu. Pyydä tietokoneen valmistajalta tai Microsoftilta lisätietoja siitä, miten saat lisätilaa tämän toimenpiteen suorittamista varten.

7. Valitse Kokoa yhteen.

Osa 2: iTunes-kansion kopioiminen vanhasta tietokoneesta

Kopioi kaikki musiikkitiedostot (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) ulkoiselle levylle seuraavasti:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen levy:
    Mac OS X: Työpöydältä.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Etsi iTunes-kansio:
    • Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    • Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    • Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\Music\iTunes
    • Windows 7 ja Windows 8: \Users\käyttäjänimi\My Music\iTunes
  4. Vedä iTunes-kansio ulkoiselle levylle. Tämä aloittaa kopioinnin, joka voi kestää jonkin aikaa, jos sisältöä on paljon.

Vanhasta Macista ulkoiselle levylle:
    Esimerkkikuva työpöydällä olevasta levystä.

Vanhasta Windows-tietokoneesta ulkoiselle levylle:
    Esimerkkikuva Windowsissa olevasta levystä.

5. Kun kopiointi on valmis, Ctrl-osoita (Mac) tai osoita hiiren kakkospainikkeella (Windows) levyä ja valitse Anna.
  6. Jos et ole varma, voiko ulkoisen levyn irrottaa, sammuta vanha tietokone ennen kaapelin irrottamista.

Osa 3: iTunesin valmisteleminen uudessa tietokoneessa

iTunesin valmisteleminen vastaanottamaan kaikki musiikki uudessa tietokoneessa:

1. Lataa ja asenna iTunesin uusin versio.
  2. Avaa iTunes uudessa tietokoneessa.
  3. Yhdistä ulkoinen levy uuteen tietokoneeseen.

Osa 4: Uudessa tietokoneessa jo olevan musiikin varmuuskopiointi

Onko uuden tietokoneen iTunesissa jo musiikkia? Jos on, noudata näitä ohjeita. Näin musiikkitiedostot pysyvät tallessa, kun nykyinen iTunes-kansio korvataan vanhan tietokoneen iTunes-kansiolla. Jos ei, siirry kohtaan Osa 5: Musiikin kopioiminen uuteen tietokoneeseen.

Huomautus: Näistä kappaleista ei säilytetä arviointien ja soittokertojen kaltaisia tietoja.

1. Avaa iTunes-asetukset.
    Mac OS X: Valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse Muokkaa  > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  3. Osoita Palauta-painiketta iTunes Media -kansion sijainnin vieressä.

nollauspainike

4. Valitse OK.
  5. iTunes 9 tai uudempi: Valitse Arkisto > Kirjasto > Järjestä kirjasto... > Kokoa tiedostot yhteen.
    iTunes 8.2.1 tai uudempi: Valitse Arkisto > Kirjasto > Yhdistä.
  6. Näyttöön tulee seuraava varoitus: "Kirjaston yhteenkokoaminen kopioi kaiken musiikin iTunes Media -kansioon. Toimintoa ei voida perua."

Huomautus:

Mac OS X: iTunes pitää Mac OS X:ssä kirjaston oletusarvoisesti yhteenkoottuna, joten tämä vaihtoehto ei todennäköisesti vaadi enempää kovalevytilaa.
    Windows: Yhteenkokoamisen yhteydessä iTunes kopioi iTunesin musiikkitiedostot yhteen paikkaan tietokoneessa (iTunes Media -kansioon). Alkuperäiset tiedostot ovat nyt kaksoiskappaleita, jotka on poistettava manuaalisesti sijainneistaan, jos niiden ei haluta vievän ylimääräistä tilaa. Jos tietokoneessa ei ole riittävästi kovalevytilaa, tämä toimenpide ei onnistu. Pyydä tietokoneen valmistajalta tai Microsoftilta lisätietoja siitä, miten saat lisätilaa tämän toimenpiteen suorittamista varten.

7. Valitse Yhdistä.
  8. Lopeta iTunes.

Osa 5: Musiikin kopioiminen uuteen tietokoneeseen

Kopioi kaikki musiikkitiedostot (mukaan lukien kirjastotiedosto, joka sisältää kaikki soittolistat ja muut asetukset) uuteen tietokoneeseen seuraavasti:

1. Etsi seuraava kansio uudesta tietokoneesta:
    Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\Music\iTunes
    Windows 7 ja Windows 8: \Users\käyttäjänimi\My Music\iTunes
  2. Vedä iTunes-kansio tästä sijainnista työpöydälle.

Musiikki-kansiosta työpöydälle uudessa Macissa:

My Music -kansiosta työpöydälle uudessa Windows-tietokoneessa:

3. Etsi ulkoinen levy uudesta tietokoneesta:
    Mac OS X: Työpöydältä.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  4. Avaa ulkoinen levy kaksoisosoittamalla sen kuvaketta.
  5. Vedä iTunes-kansio ulkoiselta levyltä uuden tietokoneen Musiikki-kansioon (Mac OS X) tai My Music -kansioon (Windows) (tämän osion 1. vaiheesta). Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos sisältöä on paljon.

Ulkoiselta levyltä uuden Macin Musiikki-kansioon:
    [iTunesista Musiikki-kansioon -näytönkaappaus]

Ulkoiselta levyltä uuteen tietokoneeseen:
    [iPodista uuteen Maciin -näytönkaappaus]

6. Avaa iTunes.

Nyt musiikkitiedostot, soittolistat ja muut tiedot, kuten soittokerrat ja arvioinnit, on siirretty vanhasta tietokoneesta uuteen.

Osa 6: Uudessa tietokoneessa aiemmin olleiden musiikkitiedostojen palauttaminen kirjastoon

Jos uudessa tietokoneessa jo oli musiikkitiedostoja, ja haluat yhdistää ne sisältöön, jonka juuri siirsit uuteen tietokoneeseen:

1. Mac OS X: Valitse Arkisto > Lisää kirjastoon.
    Windows: Valitse Tiedosto > Lisää kansio kirjastoon.
  2. Siirry työpöydällä olevaan iTunes-kansioon.
  3. Osoita Valitse- (Mac OS X) tai OK-painiketta (Windows).

Huomautus: Näistä aiemmin tietokoneessa olleista kappaleista ei säilytetä arviointien ja soittokertojen kaltaisia tietoja.

Ostosten siirtäminen

Jos iPhonessa, iPadissa tai iPodissa on iTunes Storesta ostettua sisältöä, sisältö voidaan siirtää tietokoneeseen, joka on valtuutettu käyttämään Apple-tunnusta.

Huomautus: Tämä menetelmä toimii vain iTunes Storesta ostetun sisällön osalta. (Sitä ei siis voida käyttää muista lähteistä olevan sisällön, kuten tuotujen CD-levyjen, yhteydessä.) Jos sisältöä ei ole ostettu iTunes Storesta, synkronointi on yksisuuntaista. Sisältö voidaan siis kopioida tietokoneesta iOS-laitteeseen, mutta sitä ei voida kopioida laitteesta tietokoneeseen.

1. Avaa iTunes.
  2. Valitse Store-valikosta Valtuuta tietokone.
  3. Anna Apple-tunnus ja -salasana. Osoita Valtuuta-painiketta.
  4. Yhdistä laite tietokoneeseen. Jos se on synkronoitu toisen iTunes-kirjaston kanssa, sinulta saatetaan kysyä, haluatko tyhjentää ja synkronoida vai siirtää ostokset.
  5. Jos näyttöön tulee tämä varoitusviesti, valitse Siirrä ostokset.
    Tärkeää: Tyhjennä ja synkronoi -vaihtoehto poistaa kaiken laitteessa olevan sisällön. Sisältö korvataan sitten tietokoneessa olevalla sisällöllä.
  6. Jos mahdollisuutta ostosten siirtämiseen ei annettu:
    • Laitteen kuvake näkyy iTunesissa, kun se on yhdistetty tietokoneeseen. Osoita kuvaketta.
    • Valitse Arkisto > Laitteet-valikosta Siirrä ostokset kohteesta "laitteen nimi"."
      Valitse Siirrä ostokset

Windows-siirtymisapuri

Voit siirtää kaikki tiedot vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Maciin, jossa on OS X Lion. Ohjeet apurin käyttöön ovat artikkelissa OS X Lion: Tietoja Windows-siirtymisapurista.

Kun olet siirtänyt mediasisällön:

1. Jos et aio käyttää kyseistä tietokonetta jatkossa, poista sen valtuutus iTunesissa valitsemalla StorePoista tietokoneen valtuutus.
  2. Jos olet ottanut iOS-laitteestasi varmuuskopion iTunesissa, varmuuskopioi laite tai laitteet uudessa tietokoneessa tai siirrä varmuuskopiot manuaalisesti vanhasta tietokoneesta uuteen. Varmuuskopioiden sijainti on seuraava:
    • Mac: ~/Kirjasto/Application Support/MobileSync/Backup/
    • Windows XP: \Documents and Settings\(käyttäjänimi)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Huomautus: Voit siirtyä Application Data -kansioon nopeasti valitsemalla Käynnistä-valikosta Suorita. Kirjoita %appdata% ja valitse OK.

• Windows Vista ja Windows 7: \Users\(käyttäjänimi)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Huomautus: Voit siirtyä AppData-kansioon nopeasti valitsemalla Käynnistä, kirjoittamalla hakupalkkiin %appdata% ja painamalla rivinvaihtonäppäintä.

• Windows 8: \Users\(käyttäjänimi)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\

Huomautus:Voit siirtyä AppData-kansioon nopeasti siirtämällä osoittimen oikeaan yläkulmaan, osoittamalla suurennuslasi-oikopolkua, kirjoittamalla %appdata% ja painamalla rivinvaihtonäppäintä.

3. Jos olet käyttänyt iCloudia synkronointiin vanhassa tietokoneessasi, ota iCloud käyttöön uudessa tietokoneessa.

Lisätietoja valtuuttamisesta ja ohjeita kotijaon vianmääritykseen:

Lisätietoja iTunes-sisällön varmuuskopioinnista:

Lisätietoja tietojen siirtämisestä vanhasta Windows-tietokoneesta uuteen Maciin:

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: