iTunes: Kuvien synkronointi

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuvia voi synkronoida tietokoneesta värinäytölliseen iPodiin tai iPod touchiin, iPhoneen tai iPadiin iTunesin avulla.

Kuvien synkronointi laitteisiin

Laitteeseen voi synkronoida kuvia iPhotosta, Aperturesta tai tietokoneessa olevasta kansiosta.

1. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu iTunesin uusin versio.
  2. Avaa iTunes ja yhdistä laite.
  3. Osoita oikeassa yläkulmassa olevaa laitepainiketta. (Jos tarkastelet iTunes Storea, osoita ensin oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjasto-painiketta.) Jos laitettasi ei näy, valitse Näytä-valikosta Kätke sivupalkki.
  4. Valitse Kuvat-välilehti.

Valokuvien synkronointi Mac- tai Windows-tietokoneesta laitteeseen valokuvaohjelmien avulla

1. Valitse Synkronoi valokuvat kohteesta.
  2. Valitse ponnahdusvalikosta ohjelma, josta kuvat halutaan synkronoida.
  3. Valitse kaikkien kuvien tai vain valittujen kuvien synkronointi. Valitse Sisällytä videot, jos haluat synkronoida valokuvakirjastoon tallennetut videot.

4. Valitse Käytä.

Valokuvien synkronointi tietokoneessa olevasta kansiosta laitteeseen

1. Laita kaikki kuvat tietokoneessa olevaan kansioon. Voit luoda albumeita järjestämällä kuvat alikansioihin.
  2. Valitse Synkronoi valokuvat kohteesta.
  3. Valitse ponnahdusvalikosta Valitse kansio ja valitse kansio, johon kuvat on tallennettu.

4. Valitse Käytä.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

Synkronoitujen kuvien ja videoiden poistaminen laitteesta

1. Osoita iTunesin oikeassa yläkulmassa olevaa laitepainiketta. (Jos tarkastelet iTunes Storea, osoita ensin oikeassa yläkulmassa olevaa Kirjasto-painiketta.)
  2. Valitse näkyviin tulevasta ikkunasta Valokuvat-välilehti.
  3. Valitse Valitut albumit ja poista valinta niiden albumien tai kokoelmien kohdalta, jotka haluat poistaa.
    Huomautus: jos haluat poistaa kaikki synkronoidut kuvat, poista valinta Synkronoi kuvat kohteesta -valintaneliöstä ja valitse kysyttäessä Poista kuvat.
  4. Valitse Käytä.

Kameran rullan kuvien ja videoiden poistaminen laitteesta

Kohteita voi poistaa Kameran rullasta kahdella tavalla:

• Tuo Kameran rulla tietokoneeseesi ja valitse, että kohteet poistetaan tuonnin jälkeen.
  • Poista kuvia ja videoita laitteestasi manuaalisesti:
    1. Avaa Kuvat-ohjelma ja avaa Kameran rulla.
    2. Napauta toimintopainiketta.
    3. Valitse kuvat napauttamalla.
    4. Napauta Poista-painiketta.
      Huomautus: jos haluat tallentaa jotkin kuvat ja videot, tuo ne tietokoneeseesi ennen niiden poistamista Kameran rullasta.

Kuvien tuominen tietokoneeseen

Lue lisää omien kuvien ja videoiden tuomisesta iOS-laitteista tietokoneeseen. Jos käytössä on iPod nano (5. sukupolvi), tuo tallennetut videot Windowsissa tai Macissa.

Lue lisää kuvien tuomisesta tietokoneeseen kuvavirran avulla.

Kun kuvia synkronoidaan laitteen kanssa, luodaan iPod-kuvavälimuisti.

Kuvia voidaan synkronoida vain yhdestä tietokoneesta tai käyttäjätilistä kerrallaan. Jos kuvia synkronoidaan toisesta tietokoneesta tai käyttäjätilistä, laitteessa olevat kuvat korvataan.

Kuvia, jotka on synkronoitu tietokoneesta laitteeseen, ei voi tuoda takaisin tietokoneeseen. Ainoastaan Kameran rullassa tai Tallennetuissa kuvissa olevat kuvat voi tuoda laitteesta tietokoneeseen. Jos synkronoituja kuvia täytyy hakea laitteesta:

1. Lähetä ne laitteesta itsellesi sähköpostitse.
  2. Kopioi kuvat sähköpostiviesteistä tietokoneeseen.

Jos iPhonessa tai iPod touchissa on iOS 5 tai iOS 6, kaikki synkronoidut kuvat ovat kuvakirjastossa. Kuvat eivät näy useaan kertaan, ja kaikkia synkronoituja albumeita voi tarkastella samassa paikassa. Voit tarkastella yksittäistä albumia valitsemalla sen kuvakirjastosta.

Järjestelmävaatimukset

• Synkronointi iPhoton kanssa vaatii iPhoto 4.0.3:n tai uudemman.
  • Videoiden synkronointi iPhotosta vaatii iPhoto 6.0.6:n tai uudemman.
  • Kuvien synkronointi Aperturesta vaatii Aperture 1.5:n tai uudemman.
  • Kasvojen, paikkojen ja tapahtumien synkronointi iPhotosta vaatii iPhoto '09:n tai uudemman.
  • Windowsissa synkronointi Adobe Photoshop Albumin kanssa vaatii Adobe Photoshop Album 2.0:n tai uudemman.
  • Windowsissa synkronointi Adobe Photoshop Elementsin kanssa vaatii Adobe Photoshop Elements 3.0:n tai uudemman.

Tuetut tiedostomuodot

Seuraavat tiedostomuodot synkronoidaan Macissa iPhoto-kirjastosta laitteeseen:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • JPG2000 (eli JP2)
  • PICT
  • PNG
  • PSD
  • SGI
  • TIFF.

Seuraavat tiedostomuodot synkronoidaan Windowsissa laitteeseen:

• BMP
  • GIF
  • JPEG
  • JPG
  • PNG
  • SGI
  • TIF
  • TIFF.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: