OS X: Pakota lopettamaan -toiminnon käyttö, kun ohjelma ei vastaa

Lue lisää Pakota lopettamaan -toiminnon käyttämisestä, kun ohjelma ei vastaa.

Vaikka ohjelma ei vastaisi, voit sulkea sen käyttämällä OS X:n Pakota lopettamaan -toimintoa.

Tärkeää: Ohjelmaa ei tavallisesti tarvitse pakottaa lopettamaan, kun se halutaan sulkea. Kun pakotat ohjelman lopettamaan, avointen dokumenttien tallentamattomat muutokset eivät tallennu. Kokeile siis sulkea ohjelma ensin jollakin seuraavista tavoista:

1. Valitse ohjelman valikosta Lopeta. Valitse esimerkiksi Safarissa Safari > Lopeta Safari.
  2. Osoita ohjelman Dock-kuvaketta hiiren oikealla painikkeella tai ctrl-osoittamalla ja valitse Lopeta.

Jos ohjelma ei sulkeudu yllä mainituilla toimenpiteillä, pakota se lopettamaan jollakin seuraavista tavoista:

• Siirry toiseen ohjelmaan (kuten Finderiin) ja valitse Omenavalikosta Pakota lopettamaan. Valitse Pakota lopettamaan -ikkunasta ohjelma, joka ei vastaa, ja osoita Pakota lopettamaan -painiketta.
  • Paina komento-optio-esc ja valitse Pakota lopettamaan -ikkunasta ohjelma, joka ei vastaa. Osoita sitten Pakota lopettamaan -painiketta.
  • Pidä ctrl- ja optionäppäimiä painettuina ja osoita Dockissa sen ohjelman kuvaketta, joka ei vastaa. Valitse avautuvasta valikosta Pakota lopettamaan.
  • Avaa Järjestelmän valvonta Lisäohjelmat-kansiosta tai Spotlight-valikosta. Valitse Järjestelmän valvonta -ikkunasta ohjelma, joka ei vastaa. Valitse Näytä-valikosta Lopeta prosessi, tai osoita Järjestelmän valvonta -ikkunan työkalupalkissa olevaa Pakota lopettamaan -painiketta.
  • Jos et pysty siirtymään pois ohjelmasta, joka ei vastaa, pakota se lopettamaan painamalla komento-optio-vaihto-esc kolmen sekunnin ajan. Tämä näppäinyhdistelmä pakottaa OS X:n lopettamaan etummaisen ohjelman.

OS X käynnistää Finderin automaattisesti uudelleen, kun se lopetetaan. Jos Finder ei vastaa, avaa se uudelleen käyttämällä Pakota lopettamaan -toimintoa. Valitse Finder Pakota lopettamaan -ikkunasta tai Dockista ja osoita Avaa uudelleen -painiketta.

Muokattu viimeksi: