Apple ID:n käyttöönotto iTunesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten luot Apple ID:n tietokoneella tai iOS-laitteella, jotta voit tehdä ostoksia iTunes Storessa.

Sisällön ostamiseen ja lataamiseen iTunes Storesta tarvitaan Apple ID. Jos olet käyttänyt muita Applen palveluita (esimerkiksi iCloudia tai Mac App Storea) tai jos olet tehnyt ostoksia Apple Online Storessa, voit kirjautua iTunes Storeen samalla Apple ID:llä.

Ennen kuin luot uuden Apple ID:n, selvitä, onko sinulla jo sellainen. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, se täytyy luoda ennen iTunes Storen käytön aloittamista.

Apple ID:n luominen tietokoneella.

Apple ID:n luominen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

Apple ID:n luominen tietokoneella

1. Avaa iTunes. Jos sinulla ei ole iTunesia, voit ladata sen.
  2. Valitse Store-valikosta Luo Apple ID.
  3. Valitse Jatka.
  4. Jatkaminen edellyttää käyttöehtojen ja Applen tietosuojakäytännön hyväksymistä. Kun olet lukenut ehdot, valitse Olen lukenut ja hyväksyn nämä käyttöehdot -kohdan vieressä oleva valintaneliö.
  5. Valitse Hyväksyn.
  6. Luo ilmainen Apple ID täyttämällä lomake. Lomakkeessa pyydetään vastauksia tietoturvaa parantaviin suojauskysymyksiin sekä valinnaista varasähköpostiosoitetta. Varasähköpostiosoitteen antamista suositellaan.
  7. Kun olet täyttänyt lomakkeen, osoita Jatka.
  8. Jos saat varoituksen, että syötetty sähköpostiosoite on jo yhdistetty Apple ID:hen, noudata näitä ohjeita olemassa olevan Apple ID:n käyttämiseksi.
  9. Määritä kelvollinen maksutapa ja laskutusosoite. Veloitamme vain tekemistäsi ostoksista.
  10. Anna pyydetyt laskutustiedot ja valitse Jatka.
  11. Sähköpostiosoite täytyy vahvistaa. Tarkista, oletko saanut Applelta vahvistussähköpostin.
  12. Osoita Applen vahvistussähköpostissa olevaa Vahvista nyt -linkkiä.
  13. Sinut ohjataan Apple ID:n sivulle sähköpostiosoitteen vahvistamiseksi.
  14. Anna sähköpostiosoite ja salasana, joita käytit Apple ID:n luomiseen.
  15. Osoita Vahvista osoite.

Apple ID:n luominen iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla

1. Valitse Koti-valikosta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  2. Jos Apple ID:llä on jo kirjauduttu sisään, napauta kyseisen Apple ID:n nimeä ja valitse Kirjaudu ulos.
  3. Valitse Luo uusi Apple ID.
  4. Valitse oikea Store napauttamalla Store-kohtaa ja valitsemalla sitten maa, jossa olet.
  5. Vahvista valintasi napauttamalla Valmis ja napauta sitten Seuraava.
  6. Jatkaminen edellyttää käyttöehtojen ja Applen tietosuojakäytännön hyväksymistä. Valitsemalla Lähetä sähköpostitse voit pyytää käyttöehdot ja tietosuojakäytännön itsellesi sähköpostitse, jotta ne on helpompi lukea. Tee tämä antamalla kelvollinen sähköpostiosoite ja napauttamalla Lähetä.
  7. Napauta sivun oikeassa alalaidassa olevaa Hyväksyn-painiketta.
  8. Kun vahvistusta pyydetään, valitse uudelleen Hyväksyn.
  9. Kun olet hyväksynyt käyttöehdot, anna sähköpostiosoite ja salasana. Valitse sitten kolme suojauskysymystä ja vastaa niihin. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si. Anna sähköpostiosoite ja valitse sitten Seuraava.
    Voit myös halutessasi antaa varasähköpostiosoitteen. Varasähköpostiosoitteen antamista suositellaan.
  10. Jos yrität luoda tiliä nykyisellä Apple ID:llä (esimerkiksi iCloud-sähköpostiosoitteella), saat viestin, jonka mukaan sähköpostiosoitteesi on jo Apple ID. Valitse Jatka ja valitse seuraavalla sivulla Käytä olemassa olevaa tunnusta.
  11. Anna seuraavaksi laskutustietosi. Voit valita toisen luottokorttityypin napauttamalla jotakin vaihtoehdoista ja valitsemalla sitten Valmis. Luottokorttiasi ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksia.
  12. Kun olet täyttänyt kaikki laskutustietokentät, napauta Seuraava.
  13. Näkyviin tulee viesti Vahvista tilisi.
  14. Valitse Valmis ja tarkista sitten, oletko saanut Applelta vahvistussähköpostin. Jos sinun täytyy määrittää sähköpostitili iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, lue, miten voit voit lisätä sähköpostitilin iOS-laitteeseen.
  15. Avaa viesti ja napauta siinä olevaa Vahvista nyt -linkkiä tilin aktivoimiseksi.
  16. Sinut ohjataan suojatulle sivustolle, jossa annat Apple ID:n ja salasanan.
  17. Kun olet antanut sähköpostiosoitteen ja salasanan, valitse Vahvista osoite.

Voit muuttaa tilin tietoja (kuten Apple ID:tä, maksutietoja ja laskutusosoitetta) napauttamalla sen nimeä iTunes Storen sivun alaosassa, kun olet sisäänkirjautuneena. Napauta Näytä tili -kohtaa, kun saat kehotteen.

Sinulta saatetaan pyytää uudelleen salasanaasi.

Voit kirjautua ulos iTunes Store -tililtä napauttamalla App Storen tai iTunes Storen sivun alaosassa näkyvää tilin nimeä.

Lisätietoja

Muokattu viimeksi: