Langattoman peliohjaimen yhdistäminen Apple-laitteeseen

Liitä langaton Xbox-, PlayStation- tai muu Bluetooth-peliohjain iPhoneen, iPadiin, Apple TV:hen, Maciin tai Apple Vision Prohon.

Laiteparin muodostaminen ja ohjaimen yhdistäminen

Ohjeita on saatavilla PlayStation-peliohjaimille ja Xbox-peliohjaimille, mutta yleiset ohjeet ovat samat kaikille Bluetooth-peliohjaimille, joista voidaan muodostaa laitepari tietokoneen tai matkapuhelimen kanssa.

1. Siirrä ohjain laiteparin muodostustilaan pitämällä painettuna ohjaimen asiaankuuluvaa painiketta tai painikkeita. Näin Apple-laitteesi voi löytää sen. Tarkista ohjaimen ohjeista tietokoneeseen tai matkapuhelimeen yhdistämistä koskevat tiedot.

2. Avaa Bluetooth-asetukset Apple-laitteessa ja valitse ohjain lähellä olevien laitteiden luettelosta.

Ohjaimen painikkeiden ja ominaisuuksien muokkaaminen

Applen laitteet sisältävät asetuksia painikkeiden ja muiden ohjaintoimintojen mukauttamista varten yhä useammalle peliohjaimelle.

1. Varmista, että Apple-laitteessasi on tarvittavat ohjelmistot:

• iOS 16 tai uudempi iPhonessa

• iPadOS 16 tai uudempi iPadissa

• tvOS 16 tai uudempi Apple TV:ssä

• macOS Ventura 13 tai uudempi Macissa

• visionOS Apple Vision Prossa

2. Varmista, että ohjain on päällä ja yhdistettynä Apple-laitteeseesi.

3. Jos ohjaimelle on saatavilla mukautettavia asetuksia, löydät ne täältä:

• iPhone, iPad: Valitse Asetukset > Yleiset > Peliohjain. Napauta ohjaimen nimeä ja napauta sitten Oletussäätimet.

• Apple TV: Valitse Asetukset > Yleiset > Kaukosäätimet ja laitteet > Bluetooth. Valitse ohjain ja sitten Muokkaus.

• Mac: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa sivupalkista Peliohjaimet ja klikkaa sitten ohjaimen nimeä.

• Apple Vision Pro: valitse Asetukset > Yleiset > Peliohjain. Valitse vaihtoehto painikkeille, joita haluat muuttaa, tai napauta Lisää appi, jos haluat luoda mukautetut säätimet tietylle apille.

Kun yhdistät useamman ohjaimen, joita voidaan muokata tällä tavoin, asetuksissa on käytettävissä myös Kaveriohjain. Kaveriohjain-ominaisuuden avulla voit yhdistää useiden ohjainten tulot yhdeksi, jolloin toinen henkilö voi auttaa sinua pääsemään pelin uudelle tasolle.

Apple Vision Pro ei tue Kaveriohjainta.

Jos ohjain ei muodosta yhteyttä tai se ei toimi odotetulla tavalla

Tiettyjen painikkeiden ja toimintojen, kuten ohjaimen ääniliitännän tai valojen, tuki vaihtelee ohjaimesta ja sen kanssa käyttämästäsi apista riippuen.

• Asenna uusimmat ohjelmistopäivitykset sekä Apple-laitteelle että ohjaimelle. Jos ohjaimelle on saatavilla (laite)ohjelmistopäivitys, hanki se ohjaimen valmistajalta.

• Valitse Bluetooth-asetuksista ohjain tai tietopainiketietopainike (jos sellainen on) ohjaimen nimen vierestä ja valitse sitten Unohda tämä laite. Liitä ohjain uudelleen.

• Vähennä Apple-laitteeseesi liitettyjen Bluetooth-laitteiden määrää. Se voi auttaa myös yhteysongelmiin, jotka liittyvät langattoman yhteyden häiriöihin. Apple TV 4K ja Apple TV HD tukevat enintään neljää Bluetooth-peliohjainta samaan aikaan tai yhtä ohjainta, kun Apple TV käyttää myös Bluetooth-äänilaitetta. Muiden Apple-laitteiden rajoitukset vaihtelevat asetusten ja langattoman ympäristön mukaan.

• Voit ladata ohjaimen käyttämällä ohjaimen mukana toimitettua tai ohjaimen valmistajan suosittelemaa latausratkaisua.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Lisätietoja

Joissakin apeissa voit käyttää iPhonea tai iPadia lisäohjaimena. Tämä ei edellytä Bluetooth-yhteyttä. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä apin kehittäjään.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.