PDF-tiedostojen tallentaminen iPhonen tai iPadin Kirjat-appiin ja tiedostojen muokkaaminen

Apple Booksilla voit tallentaa, allekirjoittaa, merkitä ja jakaa PDF-tiedostoja.

PDF-liitetiedoston tallentaminen iPhonella tai iPadilla

1. Avaa PDF-tiedosto napauttamalla sitä.
  2. Napauta Jaa-kuvaketta .
  3. Pyyhkäise appikuvakkeiden kohdalla vasemmalle ja napauta Kirjat.
    Apple Books -kuvakeJos Kirjat-valintaa ei näy, napauta Lisää-painiketta. Napauta sitten Kirjat.
    Apple Books -kuvake tulee näkyviin, kun napautat Lisää-painiketta.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät tiedoston myöhemmin Kirjasto-välilehdeltä.

Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

Verkkosivun muuntaminen PDF-muotoon iPhonella tai iPadilla

1. Avaa verkkosivu Safarissa.
  2. Napauta Jaa-kuvaketta
  3. Pyyhkäise appikuvakkeiden kohdalla vasemmalle ja napauta Kirjat.
    Apple Books -kuvakeJos Kirjat-valintaa ei näy, napauta Lisää-painiketta. Napauta sitten Kirjat.
    Apple Books -kuvake tulee näkyviin, kun napautat Lisää-painiketta.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät tiedoston myöhemmin Kirjasto-välilehdeltä.

Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

Sähköpostiviestin tallentaminen PDF-muotoon iPhonella tai iPadilla

1. Napauta sähköpostia Mail-apissa.
  2. Jos haluat tallentaa sähköpostiviestin tai sähköpostiketjun PDF-tiedostoksi, napauta Lisää toimintoja -painiketta  työkalupalkin alaosassa.
  3. Vieritä alas ja napauta Tulosta.
  4. Paina sähköpostin esikatselua näytön alareunassa ja pidä sitä painettuna. Näkyviin tulee suurempi esikatselunäkymä.
  5. Napauta suurempaa esikatselua.
  6. Napauta Jaa-painiketta  ja napauta sitten Kirjat.
    Apple Books -kuvakeJos Kirjat-valintaa ei näy, napauta Lisää-painiketta. Napauta sitten Kirjat.
    Apple Books -kuvake tulee näkyviin, kun napautat Lisää-painiketta.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät tiedoston myöhemmin Kirjasto-välilehdeltä.

Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

PDF-tiedoston lisääminen kirjastoon Macilla

Avaa Apple Books Macissa, hae PDF-tiedosto Finderista tai työpöydältä ja vedä tiedosto kirjastoosi.

Voit käyttää PDF-tiedostoa tämän jälkeen Kirjat-apissa millä tahansa iPhonella, iPadilla tai Macilla, jos olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä ja jos iCloud Drive on otettu käyttöön Kirjat-apille.

PDF-tiedoston muokkaaminen iPhonen tai iPadin Kirjat-apissa

Jos haluat muokata PDF-tiedostoa tai lisätä siihen allekirjoituksen, käytä Merkintä-toimintoa. Jos haluat nimetä PDF-tiedoston uudelleen iPhonessa, avaa Kirjat-appi ja etsi haluamasi PDF-tiedosto Kirjasto-välilehdeltä. iPadissa löydät PDF-tiedoston siirtymällä sivupalkin Kirjasto-kohtaan. Napauta sitten Näytä toiminnot -painiketta  ja valitse Nimeä uudelleen.

PDF-tiedostojen tallentaminen ja hallinta Tiedostot-apissa