Tietoja iOS 7.0.3:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 7.0.3:n turvallisuussisällöstä.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Lisätietoja Applen tuoteturvallisuudesta on Applen tuoteturvallisuussivustossa.

Lisätietoja Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimesta on artikkelissa Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimen käyttäminen.

CVE ID -tunnuksia käytetään mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

Tietoja muista suojauspäivityksistä on artikkelissa Applen suojauspäivitykset.

iOS 7.0.3

• Pääsykoodi

Saatavilla seuraaviin: iPhone 4 ja uudemmat

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, pystyi ehkä soittamaan mihin tahansa numeroon.

Kuvaus: Lukitulla näytöllä oli tyhjä epäviittaus, jonka vuoksi se käynnistettiin joskus uudelleen. Näin tapahtui, jos hätäpuhelupainiketta napautettiin samalla kun ilmoitusta pyyhkäistiin ja kun kameraruutu oli osittain näkyvissä. Kun lukittu näyttö oli käynnistymässä uudelleen, puhelun valitsin ei saanut tietoa lukitun näytön tilasta. Tämän vuoksi laitteen oletettiin olevan auki, joten puhelut myös muihin kuin hätänumeroihin sallittiin. Ongelma on ratkaistu estämällä tyhjä epäviittaus.

CVE-ID

CVE-2013-5144: Dany Lisiansky

• Pääsykoodi

Saatavilla seuraaviin: iPhone 4 ja uudemmat

Vaikutus: Virheellisten pääsykoodiyritysten aikaviive saattoi olla mahdollista ohittaa.

Kuvaus: Kun Puhelin-ohjelmasta palattiin pääsykoodin lukitukseen, pääsykoodin antamisnäkymä oli joskus näkyvissä aiheetta. Näin ollen siihen saattoi päästä, vaikka iPhonen käyttö oli estetty, koska pääsykoodi oli annettu väärin liian monta kertaa. Ongelma on ratkaistu päivittämällä pääsykoodin antamisnäkymän näkyvyyttä tilan muutosten yhteydessä.

CVE-ID

CVE-2013-5162: Tomer ja Mor

• Puhelin

Saatavilla seuraaviin: iPhone 4 ja uudemmat

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy laitteeseen, saattoi pystyä soittamaan mielivaltaisille yhteyshenkilöille.

Kuvaus: Puhelin-ohjelmassa oli kilpailutilanteita lukitulla näytöllä. Puhelin-ohjelma saattoi joissakin olosuhteissa sallia pääsyn Yhteystiedot-osioon. Ongelma on ratkaistu estämällä Yhteystiedot-osion näyttäminen, kun puhelin on lukittuna.

CVE-ID

CVE-2013-5164: Dany Lisiansky

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.