PDF-tiedostojen tallentaminen ja muokkaaminen Apple Books -apilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tallentaa PDF-tiedostoja, muuntaa verkkosivun PDF-muotoon ja tallentaa sähköpostin PDF-tiedostona Kirjat-appiin iPhonessa, iPadissa tai Macissa.

PDF-tiedoston tallentaminen Kirjat-appiin iPhonessa tai iPadissa

1. Avaa PDF-tiedosto napauttamalla sitä.

2. Napauta Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Pyyhkäise appikuvakkeiden kohdalla vasemmalle ja napauta Kirjat.

Kuva iPhonesta, jossa näkyy, miten PDF voidaan tallentaa Kirjat-appiin

Jos et näe Kirjat-appia, napauta Lisää-painikettaLisää-painike, napauta Muokkaa ja valitse sitten Kirjat.

PDF-tiedoston tallentaminen Kirjat-appiin Macissa

1. Avaa Kirjat-appi Macissa.

2. Klikkaa Kirjasto-kohdassa PDF-tiedostot.

3. Vedä ja pudota PDF-tiedosto työpöydältä tai Finder-ikkunasta Kirjat-apin PDF-tiedostot-osioon.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät sen myöhemmin kirjastostasi. Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

Lue lisätietoja dokumenttien tuomisesta ja tallentamisesta Macin Kirjat-appiin

Verkkosivun muuntaminen PDF-muotoon iPhonella tai iPadilla

1. Avaa verkkosivu Safarissa.

2. Napauta Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Pyyhkäise appikuvakkeiden kohdalla vasemmalle ja napauta Kirjat.

Jos et näe Kirjat-appia, napauta Lisää-painikettaLisää-painike. Napauta sitten Suosikit- tai Ehdotukset-kohdassa Kirjat.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät sen myöhemmin kirjastostasi. Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

Sähköpostiviestin tallentaminen PDF-muotoon iPhonella tai iPadilla

1. Napauta sähköpostia Mail-apissa.

2. Jos haluat tallentaa sähköpostiviestin tai sähköpostiketjun PDF-tiedostoksi, napauta Lisää toimintojaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä -painiketta työkalupalkin alaosassa.

3. Vieritä alas ja napauta Tulosta.

4. Paina sähköpostin esikatselua näytön alareunassa ja pidä sitä painettuna. Näkyviin tulee suurempi esikatselunäkymä.

5. Napauta suurempaa esikatselua.

6. Napauta Jaa-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse Kirjat.

Jos et näe Kirjat-appia, napauta Lisää-painikettaLisää-painike, napauta Muokkaa ja sitten Kirjat.

PDF-tiedosto avautuu, ja se tallennetaan automaattisesti Kirjat-appiin. Löydät sen myöhemmin kirjastostasi. Jos haluat käyttää tiedostoja jollakin muulla laitteella, ota käyttöön iCloud Drive.

PDF-tiedoston nimeäminen uudelleen Kirjat-apissa

Voit nimetä Kirjat-appiin tallennetut PDF-tiedostot nopeasti uudelleen.

iPhone

1. Avaa Kirjat-appi ja etsi PDF-tiedosto kirjastostasi.

2. Napauta PDF-tiedoston alla Näytä toiminnot -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja napauta Nimeä uudelleen.

iPad tai Mac

1. Avaa Kirjat-appi ja etsi PDF-tiedosto kirjastostasi.

2. Napauta tai klikkaa PDF-tiedoston alla Näytä toiminnot -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitse Nimeä uudelleen.

Merkintä-toiminnon käyttäminen PDF-tiedostoissa

Merkintä-toiminnolla voit lisätä piirroksia, merkintöjä, allekirjoituksia ja paljon muuta PDF-tiedostoihin, jotka tallennat Kirjat-appiin.

1. Avaa PDF-tiedosto iPhonessa tai iPadissa.

2. Napauta Merkintä-painikettaMerkintä-painike ja valitse sitten käytettävä Merkintä-työkalu.

PDF-tiedostojen tallentaminen ja hallinta Tiedostot-apissa

Voit myös käyttää Tiedostot-appia tiedostojen tallentamiseen, järjestämiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen iPhonessa ja iPadissa