iPhonen tai iPadin käyttöönotto

Lue ohjeet iPhonen tai iPadin käyttöönottoon.

Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, mutta haluat aloittaa alusta, lue ohjeet siihen, miten voit tyhjentää iPhonen tai iPadin.

iPhone tai iPadin käynnistäminen

Pidä laitteen virtapainiketta painettuna, kunnes näet Apple-logon. Näet sitten tervehdyksen monilla eri kielillä. Aloita noudattamalla näytöllä annettuja ohjeita.

Jos olet sokea tai sinulla on heikko näkö, voit ottaa VoiceOverin tai zoomauksen käyttöön Hei-näytöltä.

Hei-näyttö iOS 17:ssä.

Valitse puhelimen tekstin ja kuvakkeiden koko

Valitse haluamasi tekstin ja kuvakkeiden koko: Oletus, Keskikoko tai Suuri. Kun liu'utat kuvaketta näiden kokojen välillä, tämän Ulkoasu-näytön teksti ja kuvat muuttuvat siten, että voit esikatsella valittua vaihtoehtoa.

Kun olet valmis, liu’uta kuvake haluamaasi kokoon ja napauta Jatka.

iOS 17:n IPhonen käyttöönottoprosessissa voit esikatsella liu’uttamalla kuvaketta ja valita sitten haluamasi tekstin ja apin koon.

Pika-aloituksen käyttö tai käyttöönotto manuaalisesti

Jos sinulla on käytettävissäsi toinen laite, sen ja Pika-aloituksen avulla voit ottaa uuden laitteesi käyttöön automaattisesti.

Jos sinulla ei ole toista laitetta, napauta Ota käyttöön ilman toista laitetta.

Tässä yhteydessä voit napauttaa sinistä käyttöapupainiketta, jos haluat määrittää käyttöapuvalinnat.

IOS 17:ssä voit ottaa uuden iPhonen käyttöön toisella laitteella pika-aloituksen avulla.

iPhonen tai iPadin aktivointi

Laitteen aktivointi ja käyttöönoton jatkaminen edellyttävät yhteyttä Wi-Fi-verkkoon tai mobiiliverkkoon.

Napauta Wi-Fi-verkkoa, jota haluat käyttää (jos käytettävissä on verkko). Jos haluat käyttää laitteen mobiiliyhteyttä, napauta Jatka ilman Wi‑Fiä. Jos olet ottamassa käyttöön iPhonea tai iPadia (Wi-Fi + Cellular), sinun on ehkä asennettava iPhonen SIM-korttiSinua saatetaan myös pyytääiPad SIM card ensin. Sinua saatetaan myös pyytääSinua saatetaan myös pyytää

Lue, mitä tehdä, jos et voi muodostaa Wi-Fi-yhteyttä tai et voi aktivoida iPhoneasi.

Ota käyttöön itselle tai lapselle

Valitse seuraavaksi, haluatko ottaa iPhonen käyttöön itselle vai lapselle. Opi luomaan uusi Apple ID alle 13-vuotiaalle lapselle, ottamaan käyttöön Perhejako ja käyttämään käyttörajoituksia lapsen iPhonessa.

IOS 17:n iPhonen käyttöönottoprosessin aikana voit valita, onko uusi puhelin sinulle vai perheessä olevalle lapselle.

Ota käyttöön Face ID tai Touch ID ja luo pääsykoodi

Jos haluat käyttää laitteen avaamiseen ja ostosten tekemiseen kasvojentunnistusta tai sormenjälkeä, ota Face ID tai Touch ID käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.

Määritä seuraavaksi kuusinumeroinen pääsykoodi, joka suojaa tietojasi. Tarvitset pääsykoodia Face ID:n, Touch ID:n ja Apple Payn kaltaisten toimintojen käyttöön. Jos haluat käyttää nelinumeroista tai mukautettua pääsykoodia tai jos et halua käyttää pääsykoodia lainkaan, napauta Pääsykoodivalinnat.

Tietojen appien palauttaminen tai siirtäminen

Valitse, miten haluat palauttaa tai siirtää vanhan laitteesi tiedot uuteen laitteeseesi. Voit käyttää iCloud-varmuuskopiota tai tietokoneella tehtyä varmuuskopiota. Voit myös siirtää tiedot Android-laitteesta.

Jos sinulla ei ole varmuuskopiota tai toista laitetta, valitse Älä siirrä appeja ja tietoja.

Siirrä apit ja tiedot -valinnat, kun otat iPhonen käyttöön iOS 17:ssä

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi tai toisella Apple-laitteella

Anna sähköpostiosoite tai puhelinnumero, jota käytät Apple ID:si kanssa, ja sitten salasanasi. Voit myös napauttaa Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n? -vaihtoehtoa Tästä kohdasta voit palauttaa Apple ID:si tai salasanasi, luoda Apple ID:n tai ottaa sen käyttöön myöhemmin.

Jos käytät useita Apple ID:itä, napauta Muut kirjautumisvalinnat ja napauta sitten Käytä useita tilejä.

Kun kirjaudut Apple ID:llä, sinulta saatetaan pyytää edellisen laitteesi vahvistuskoodia.

Kirjaudu sähköpostiosoitteen tai puhelinnumeron avulla Apple ID:lläsi iPhonen käyttöönottoprosessin aikana iOS 17:ssä.

Ota käyttöön automaattiset päivitykset ja muita toimintoja

Noudata näyttöön tulevia ohjeita, jos haluat, että iOS tai iPadOS päivittyy automaattisesti, ja voit samalla määrittää muita ominaisuuksia, kuten mobiilipalvelun ja puhelinnumeron tai Apple Payn:

• Sinulta kysytään, haluatko ottaa käyttöön palveluita ja ominaisuuksia, esimerkiksi Sirin. Jotkin laitteet pyytävät puhumaan muutamia lauseita, jotta Siri oppii tuntemaan äänesi.

• Ota sitten Ruutuaika käyttöön näytöllä annettujen ohjeiden mukaisesti. Se tarjoaa sinulle tietoa siitä, paljonko sinä ja lapsesi käytätte aikaa laitteillanne. Sillä voit myös määrittää rajoituksia päivittäiselle appikäytölle.

• Lue seuraavaksi tietoja siitä, mitä tietoja voit jakaa Applen kanssa, ja valitse, jaatko tiedot appikehittäjien kanssa.

• Napauta lopuksi Vaalea tai Tumma nähdäksesi esikatselun siitä, miten iPhonesi säädetään. Napauta Automaattinen, jos haluat, että iPhone vaihtaa molempien välillä automaattisesti päivän aikana. Kun olet valmis, lopeta napauttamalla Jatka.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.