SIM-kortin PIN-koodin käyttäminen iPhonella tai iPadilla

Lukitse SIM-korttisi PIN-koodilla, jos haluat edellyttää tunnistuskoodia puheluita ja mobiilidatan käyttöä varten.

Jos haluat suojata SIM-korttisi tai eSIMin ja estää muita käyttämästä sitä puheluihin tai mobiilidataan, voit käyttää SIM-kortin PIN-koodia. Tällöin SIM-kortti tai eSIM lukitaan automaattisesti ja tilapalkkiin ilmestyy SIM-kortti lukittu -viesti aina, kun käynnistät laitteen uudelleen tai poistat SIM-kortin.

Älä yritä arvata SIM-kortin PIN-koodia. Väärällä arvauksella voit lukita SIM-kortin tai eSIMin lopullisesti, jolloin tarvitset uuden SIM-kortin tai eSIMin.

SIM-kortin PIN-koodin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Jos sinulla on iPhone, jossa on yksi SIM-kortti tai eSIM, valitse Asetukset > Mobiilidata > SIM-kortin PIN. Jos sinulla on iPhone, jossa on kaksi SIMiä tai eSIMiä, valitse Asetukset > Mobiilidata > muokattavan kortin numero > SIM-kortin PIN. Jos sinulla on iPad, valitse Asetukset > Mobiiliverkko > SIM-kortin PIN.

2. Ota SIM-kortin PIN-koodi käyttöön tai poista se käytöstä.

3. Anna pyydettäessä SIM-kortin PIN-koodi. Jos et ole koskaan käyttänyt sitä, anna operaattorin oletusarvoinen SIM-kortin PIN-koodi. Jos et tiedä oletusarvoista SIM-kortin PIN-koodia, älä yritä arvata sitä. Tarkista se operaattorin asiakaspalvelusivulta tai matkapuhelinliittymäsi mukana toimitetuista dokumenteista. Voit myös ottaa yhteyttä operaattoriisi.

4. Napauta Valmis.

Jos olet unohtanut SIM-kortin PIN-koodin tai et muista sitä

Älä koskaan yritä arvata SIM-kortin PIN- tai PUK-koodia.* Väärällä arvauksella voit lukita SIM-kortin tai eSIMin lopullisesti, jolloin tarvitset uuden SIM-kortin tai eSIMin. Jos laite pyytää PIN-koodia tai jotakin muuta koodia, jota et tiedä, toimi seuraavasti:

1. Ota yhteys operaattoriin, jolta sait SIM-kortin tai eSIMin. Jos et ole varma, mille operaattorille sinun pitäisi soittaa, ja laitteessasi on fyysinen SIM-kortti, poista iPhonen SIM-kortti tai iPadin SIM-kortti laitteesta ja katso operaattorin nimi tai logo kortista.

• Jos et ole varma, mille operaattorille sinun pitäisi soittaa, ja laitteessasi on eSIM, valitse Asetukset > Mobiilidata. Operaattori näkyy Laita tämä linja päälle -kohdan yläpuolella.

2. Pyydä operaattoria auttamaan sinua SIM-kortin tai eSIMin lukituksen poistamisessa SIM-kortin oletusarvoisen PIN-koodin tai PUK-koodin avulla.

3. Jos et pysty poistamaan SIM-kortin tai eSIMin lukitusta SIM-kortin PIN-koodin tai PUK-koodin avulla tai jos näyttöön tulee ilmoitus, jonka mukaan PUK-koodi on lukittu, pyydä uusi SIM-kortti.

*Jos annat SIM-kortin PIN-koodin liian monta kertaa väärin, matkapuhelinoperaattorisi saattaa pystyä antamaan sinulle PUK-koodin.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.