iTunes-kirjaston varmuuskopioiminen ulkoiselle asemalle

Voit varmuuskopioida iTunes-kirjaston yhdistämällä sen yhdeksi kansioksi ja sitten kopioimalla kyseisen kansion ulkoiselle asemalle.

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Varmista ensin, että kaikki kirjaston kohteet ovat samassa paikassa.

1. Avaa iTunes-asetukset:
    Mac: valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: valitse Muokkaa > Asetukset. Jos valikkoja ei näy, lue, miten miten iTunesin valikot otetaan käyttöön Windows 7:ssä ja 8:ssa.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Varmista, että Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon -vaihtoehto on valittuna.

Kun valitset tämän vaihtoehdon ja lisäät tiedostoja iTunesiin, iTunes lisää alkuperäisten tiedostojen kopiot iTunes Media -kansioon. Alkuperäiset tiedostot jäävät alkuperäisiin paikkoihinsa.

Voit säästää tietokoneen levytilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot varmistettuasi, että ne ovat iTunes Media -kansiossa.

4. Osoita OK-painiketta.
  5. Valitse Arkisto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  6. Valitse Kokoa tiedostot yhteen -vaihtoehto.
  7. Osoita OK-painiketta.

Jos tiedostojen kopiointiasetus ei ollut alun perin käytössä, iTunes kopioi muualla kuin iTunes Media -kansiossa olevat tiedostot alkuperäisistä sijainneistaan iTunes Media -kansioon. Jos haluat säästää kovalevytilaa, voit poistaa alkuperäiset tiedostot varmistettuasi, että ne on siirretty ja varmuuskopioitu.

Kopioi iTunes-kansio ulkoiselle asemalle

Kopioi kaikki iTunes-kirjaston kohteet (mukaan lukien iTunes Library -tiedosto, joka sisältää kaikki soittolistasi, soittokertasi, arviointisi ja muut tiedot) ulkoiselle asemalle:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Etsi iTunes-kansio: iTunes-kansion oletussijainti on seuraava:
    Mac: Finder > käyttäjänimi > Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  4. Jos iTunes-kansio ei ole edellä mainitussa oletussijainnissa, etsi se seuraavien ohjeiden avulla:

1. Avaa iTunes-asetukset:
      Mac: valitse iTunes > Asetukset.
      Windows: valitse Muokkaa > Asetukset.
    2. Valitse Lisäasetukset.
    3. iTunes-kansion sijainti näkyy iTunes Media -kansion sijainti -ruudussa.
  5. Vedä iTunes-kansio ulkoiselle asemalle. Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos kohteita on paljon.
  6. Kun siirto on valmis, iTunes-kirjasto on kopioitu ulkoiselle asemalle.

iTunes-kirjaston varmuuskopion palauttaminen

Kun varmuuskopioitu iTunes-kirjasto halutaan palauttaa ulkoiselta asemalta tietokoneeseen, noudata seuraavia ohjeita:

1. Lopeta iTunes.
  2. Etsi ulkoinen asema.
    Mac: työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (varmuuskopioitu aiemmin) ulkoiselta asemalta mihin tahansa haluamaasi sijaintiin sisäisellä kovalevyllä. On suositeltavaa valita iTunes-kansion oletussijainti, joka on:
    Mac: Finder > käyttäjänimi > Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  4. Avaa iTunes ja pidä samalla optionäppäintä (Mac) tai vaihtonäppäintä (Windows) painettuna.
  5. Kun Valitse iTunes-kirjasto -viesti näkyy, osoita Valitse kirjasto -painiketta.
  6. Valitse se iTunes-kansio, jonka juuri siirsit sisäiselle kovalevylle.
  7. Osoita Valitse (Mac OS X) tai Avaa (Windows).
  8. Valitse sitten kansiossa oleva iTunes-kirjastotiedosto.

Kun nämä toimenpiteet on suoritettu, iTunes avautuu ja iTunes-kirjasto palautetaan.

Lisätietoja

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: