iOS: VPN-yhteyden käyttöönotto

iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa voi ottaa käyttöön VPN-yhteyden.

Organisaatio saattaa käyttää VPN-yhteyksiä, jotta luottamuksellisia tietoja voidaan välittää turvallisesti julkisessa verkossa. Saatat tarvita VPN-yhteyttä esimerkiksi jos haluat käyttää työsähköpostiasi iOS-laitteella. VPN toimii Wi-Fi- ja mobiilidatayhteyksillä.

iOS-laitteet toimivat sellaisten VPN-palvelinten kanssa, jotka tukevat näitä protokollia ja todennustapoja.

VPN-yhteyden määrittäminen

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > VPN.
  2. Valitse Lisää VPN-määritys.
    Lisää määritys -näyttö
  3. Kysy verkon ylläpitäjältä käytettävistä asetuksista. Jos samankaltainen VPN-yhteys on määritetty tietokoneessa, samoja asetuksia voi useimmiten käyttää iOS-laitteen kanssa.

Lue laitteesi käyttöoppaasta lisätietoja VPN:n käyttöönotosta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

VPN-yhteyden laittaminen päälle tai pois päältä

Kun VPN-määritys on luotu, Asetukset-kohdassa näkyy vaihtoehto laittaa VPN päälle tai pois päältä. Kun VPN-yhteys on muodostettu, tilapalkissa näkyy VPN-kuvake.

VPN-kuvake tilapalkissa

Jos käytössä on useita VPN-määrityksiä, niiden välillä voi vaihdella valitsemalla Asetukset > Yleiset > VPN.

Näin saat apua

Jos VPN-yhteyden muodostaminen ei onnistu tai näkyviin tulee Jaettu salaisuus puuttuu -varoitusviesti, VPN-asetukset saattavat olla virheelliset tai puutteelliset. Jos et ole varma, mitkä VPN-asetuksesi ovat tai mikä Jaettu salaisuus -avaimesi on, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään tai IT-osastoon.

Lisätietoja VPN:stä saat iPhonen yritystuesta, iOS:n IT-sivulta ja Applen iOS-kehittäjäkirjastosta.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: