iOS: Pääsykoodi on unohtunut tai laite on poistettu käytöstä

Jos otat pääsykoodin käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ja väärä pääsykoodi annetaan liian monta kertaa, laite poistuu tilapäisesti käytöstä. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten toimia, jos et muista pääsykoodiasi, tai jos laitteessasi näkyy viesti, jonka mukaan se on pois käytöstä.

Jos annat väärän pääsykoodin kuudesti peräkkäin, laite lukittuu ja näkyviin tulee jokin seuraavista viesteistä:

• iPhone on pois käytöstä
  • iPad on pois käytöstä
  • iPod touch on pois käytöstä
    iPhone on pois käytöstä -viesti lukitulla näytöllä

Jos et muista pääsykoodia, tyhjennä laite käyttämällä iTunesia, Etsi iPhoneni -toimintoa tai palautustilaa. Palauta sitten tiedot ja asetukset laitteeseen varmuuskopiosta. Voit tehdä tämän seuraavasti.

iTunesin käyttäminen

Jos olet synkronoinut laitteesi iTunesin kanssa, voit palauttaa sen ohjelmiston.

1. Liitä laite tietokoneeseen, jonka kanssa yleensä synkronoit.
  2. Avaa iTunes. Jos iTunes pyytää pääsykoodia, kokeile toista tietokonetta, jonka kanssa olet synkronoinut. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla käyttää palautustilaa jäljempänä olevien ohjeiden avulla.
  3. iTunes synkronoi laitteesi automaattisesti ja ottaa varmuuskopion. Jos näin ei tapahdu, synkronoi laite iTunesin kanssa.
  4. Kun synkronointi on valmis, palauta laitteen ohjelmisto.
    iPhonen palauttaminen iTunesissa
  5. Kun iOS:n käyttöönottoapuri pyytää ottamaan laitteen käyttöön, valitse Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
  6. Valitse laitteesi iTunesissa ja valitse sitten viimeisin varmuuskopio.

Etsi iPhoneni -toiminnon käyttäminen

Jos olet ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön, voit tyhjentää laitteesi sen avulla.

1. Tarkista osoitteesta icloud.com/#find, oletko ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön.
  2. Valitse selainikkunan ylälaidasta Kaikki laitteet.
  3. Valitse laitteesi ja osoita Tyhjennä [laite] -painiketta, niin laite ja sen pääsykoodi tyhjennetään.
  4. Palauta laitteen viimeisin varmuuskopio käyttämällä käyttöönottoapuria laitteessa.

Palautustilan käyttäminen

Noudata seuraavia ohjeita, jos et ole koskaan synkronoinut laitetta iTunesin kanssa, jos et ole ottanut Etsi iPhoneni -toimintoa käyttöön tai jos oma tietokoneesi ei ole käytettävissä. Aseta laite palautustilaan, jotta voit tyhjentää sen ja pääsykoodin. Palauta laitteen ohjelmisto ottamalla se käyttöön uutena tai palauttamalla se varmuuskopiosta.

1. Irrota kaikki kaapelit laitteesta.
  2. Sammuta laite.
  3. Pidä Koti-painiketta painettuna ja yhdistä laite samalla iTunesiin. Jos laite ei käynnisty automaattisesti, käynnistä se.
  4. Pidä Koti-painiketta edelleen painettuna, kunnes näet Yhdistä iTunesiin -näytön.
  5. iTunes ilmoittaa, että se on havainnut palautustilassa olevan laitteen.
  6. Osoita OK-painiketta ja palauta laite.
Muokattu viimeksi: