Godkend børns køb med Spørg før køb

Med Spørg før køb kan du give børnene frihed til selv at bestemme, samtidig med at du har overblik over deres forbrug.

Sådan fungerer Spørg før køb

Hvis Spørg før køb er aktiveret, får familiearrangøren en anmodning, når børn vil foretage et kvalificeret køb, f.eks. en app i App Store eller en tv-udsendelse, en film eller en bog fra Apples medietjenester. Familiearrangøren kan bruge sin egen enhed til at godkende eller afvise anmodningen. Hvis et barn f.eks. vil købe en app, kan familiearrangøren se appen og beslutte, om købet skal godkendes.

Hvis familiearrangøren godkender anmodningen og gennemfører købet, downloades indholdet automatisk til barnets enhed. Hvis familiearrangøren afviser anmodningen, købes eller downloades der intet. Der sendes ingen anmodning til familiearrangøren, hvis et barn gendownloader et køb, downloader et delt køb, installerer en opdatering eller bruger en indløsningskode.

Hvem kan bruge Spørg før køb?

Familier kan bruge Spørg før køb, efter at de har indstillet Familiedeling. Familiearrangøren kan slå Spørg før køb til for ethvert familiemedlem, der ikke er en voksen. Det er slået til som standard for børn under 13 år. Du bliver spurgt, om du vil indstille Spørg før køb, når du inviterer en person under 18 år til familiegruppen.1

Hvis et familiemedlem bliver 18 år, og familiearrangøren slår Spørg før køb fra, kan familiearrangøren ikke slå det til igen.

Sådan slår du Spørg før køb til eller fra

Hvis du er forælder eller værge, kan du bruge din egen enhed til at slå Spørg før køb til eller fra.

På din iPhone eller iPad

1. Åbn appen Indstillinger.

2. Tryk på dit navn.

3. Tryk på Familiedeling.

4. Tryk på familiemedlemmets navn, og tryk derefter på Spørg før køb. I iOS 15 eller tidligere versioner skal du trykke på Spørg før køb og derefter trykke på familiemedlemmets navn.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  5. Slå Kræv købsgodkendelse til eller fra.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familie.

2. Klik på dit barns navn.

3. Klik på Spørg før køb i indholdsoversigten.

Når du har klikket på Spørg før køb, skal du klikke for at slå Kræv købsgodkendelse til eller fra.
  4. Slå Kræv købsgodkendelse til eller fra.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.

2. Klik på Spørg før køb i indholdsoversigten.

3. Vælg eller fravælg afkrydsningsfeltet ud for barnets navn.

Sådan godkendes eller afvises en anmodning

Hvis du er familiearrangør, skal du bruge din iPhone, iPad, dit Apple Watch eller din Mac til at godkende eller afvise en anmodning.

1. Åbn notifikationen for at få vist det emne, som familiemedlemmet gerne vil hente. Kan du ikke finde dine Spørg før køb-notifikationer?

Billedtekst mangler
  2. Godkend eller afvis købet.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  3. Hvis du godkender den, skal du logge ind med dit Apple-id og din adgangskode for at foretage købet.

Hvad sker der så?

Når indholdet er købt, føjes det til dit barns konto.2 Hvis du har slået deling af køb til, deles varen også med resten af familiegruppen.

Hvis du afviser en anmodning, får dit barn en notifikation om, at du afviste anmodningen. Hvis du afviser anmodningen eller ikke foretager købet, skal barnet foretage anmodningen igen. I iOS 16.1 eller iPadOS 16.1 eller tidligere slettes anmodninger, du afviser, efter 24 timer.

Læs om, hvordan du finder indhold, som et familiemedlem har købt

Hvor finder du Spørg før køb-anmodningerne?

Hvis du går glip af en Spørg før køb-notifikation, kan du finde anmodningen i Beskeder på iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac. Hvis du ikke kan se anmodningen i Beskeder, kan du finde din Spørg før køb-anmodning i Notifikationscenter.

Læs om, hvordan du åbner Notifikationscenter på din iPhone, iPad eller Mac

Sådan vælger du en anden til at godkende

Familiearrangøren kan give en anden forælder eller værge i gruppen, der er over 18 år, tilladelse til at administrere Spørg før køb-anmodninger. Der skal kun én voksen til at administrere hvert køb, og når et køb er godkendt, er det endeligt.

På din iPhone eller iPad

I iOS 16 eller nyere:

1. Gå til Indstillinger.

2. Tryk på Familie, og tryk derefter på familiemedlemmets navn.

3. Tryk på Forælder/værge.

4. Tryk på Indstil som forælder/værge.

I iOS 15 eller tidligere:

1. Gå til Indstillinger, og tryk derefter på dit navn.

2. Tryk på Familiedeling, og tryk derefter på dit familiemedlems navn.

3. Tryk på Rolle.

4. Tryk på Forælder/værge.

På din Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familie.

2. Klik på et familiemedlems navn.

3. Klik på Forælder/værge.

4. Vælg Indstil som forælder/værge, og klik derefter på Udført.

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Familiedeling.

2. Klik på Familiedeling i indholdsoversigten.

3. Klik på Detaljer ud for familiemedlemmets navn.

4. Klik på Rediger, og vælg derefter Forælder/værge.

Sådan sender børn eller teenagere en Spørg før køb-anmodning

1. Hvis du vil købe eller downloade indhold, skal du trykke på prisen eller knappen Hent. Eller hvis du bruger et Apple Watch, skal du dobbeltklikke på sideknappen og derefter indtaste din kode.

2. Hvis du bliver bedt om det, skal du indtaste dit Apple-id og din adgangskode eller koden til din enhed.

3. Tryk på Spørg. Hvis din forælder eller værge er i nærheden, kan du trykke på "godkend personligt", så de kan godkende købet direkte på din enhed.

Der er ikke angivet et alternativ til billede
  4. Når din forælder eller værge køber indholdet, downloades det automatisk til din enhed.2

Spørg før køb anvendes ikke på apps eller indhold fra skolen

Hvis et barns konto blev oprettet med et Apple-id for elever, kan barnet kun bruge Spørg før køb til personlige køb uden for uddannelsesinstitutionen. Dette gælder ikke for apps eller andet indhold, der distribueres af institutionen.

1. Aldersbegrænsningen afhænger af land eller område.

2. I Sydkorea kan et barn muligvis blive bedt om at bekræfte sin alder, efter at en Spørg før køb-anmodning er godkendt. Få mere at vide om aldersbekræftelse i Sydkorea.