iOS: Sådan virker Begrænsninger (børnesikring)

Du kan slå begrænsninger, også kendt som børnesikring, til på iPhone, iPad og iPod touch. Med begrænsningerne lukkes der for adgang til bestemte funktioner og apps. Her kan du læse mere om de forskellige typer af begrænsninger, og hvordan de slås til og fra.

Sådan bruges begrænsninger

Du kan slå begrænsninger til på enheden og tilpasse dem for at forhindre adgang til bestemte funktioner eller bestemt indhold på enheden.

1. Tryk på Indstillinger > Generelt.
    iPad-indstillinger
  2. Tryk på Begrænsninger.
    iPad-indstillinger
  3. Tryk på Slå begrænsninger til, og indtast en adgangskode. Adgangskoden kan bruges til at ændre indstillinger og slå begrænsningerne fra.
    Vigtigt! Hvis du mister eller glemmer adgangskoden til begrænsninger, skal du udføre en fabriksgendannelse for at fjerne adgangskoden.
    iPad-indstillinger

Du kan begrænse adgangen til nedenstående apps og funktioner på enheden1

• Safari
  • Kamera (deaktiverer også FaceTime)
  • FaceTime
  • iTunes Store
  • iBooks Store2
  • Køb i apps
  • Siri
  • AirDrop
  • CarPlay3
  • Installering af apps
  • Sletning af apps

Du kan forhindre adgangen til bestemte indholdstyper

• Aldersgrænser (vælg land i afsnittet med anbefalet aldersgrænse, hvorefter den relevante aldersgrænse for brug af indhold for dette område automatisk anvendes)
  • Musik og podcasts
  • Film
  • Tv-udsendelser
  • Bøger2
  • Programmer
  • Siri
  • Websteder
  • Du kan også indstille den tid, der skal gå, før der kræves adgangskode for at foretage køb

Du kan forhindre ændringer af anonymitetsindstillingerne, bl.a. følgende

• Lokalitetstjenester
  • Kontakter
  • Kalendere
  • Påmindelser
  • Fotos
  • Bluetooth-deling
  • Mikrofon
  • Twitter
  • Facebook
  • Reklamer

Du kan forhindre ændring af følgende indstillinger og konti

• Konti4
  • Find mine venner5
  • Brug af mobildata6
  • Opdatering af apps i baggrunden
  • Maks. lydstyrke

Du kan begrænse funktionerne i Game Center:

• Spil med flere spillere
  • Tilføjelse af venner

Du kan også aktivere eller gennemtvinge begrænsninger ved hjælp af en beskrivelse (der typisk installeres, hvis enheden bruges til undervisning eller i virksomheder). Installerede beskrivelser kan ses i Indstillinger > Generelt > Beskrivelser. Du kan få flere oplysninger ved at kontakte administratoren eller den person, der har installeret beskrivelsen. Du kan få flere oplysninger om iOS-softwaren i brugervejledningen.

Noter

1. Du kan begrænse adgangen til YouTube i iOS 5 og ældre versioner.
  2. Få mere at vide om begrænsninger i iBooks og iBooks Store.
  3. CarPlay kan kun bruges på iPhone 5 og nyere modeller.
  4. Du kan forhindre, at der foretages ændringer af Mail, Kontakter, Kalender, iCloud, Twitter, Facebook, Vimeo, Flickr, iTunes, App Store, iMessage og FaceTime.
  5. Det er kun muligt, hvis du installerer app'en Find mine venner.
  6. Det er kun muligt på iOS-enheder med mobilnetværk.

Muligheder for hjælp

Hvis et bestemt program mangler på din iOS-enhed, eller hvis en bestemt funktion ikke kan bruges, skal du sørge for, at der ikke er slået begrænsninger til. Der kan være følgende problemer:

• En app mangler på hjemmeskærmen (f.eks. Safari, Kamera eller FaceTime)
  • En funktion eller tjeneste er ikke tilgængelig (f.eks. Siri eller Lokalitetstjenester).
  • En indstilling mangler eller er udtonet (f.eks. Mail, Kontakter, Kalender, iCloud, Twitter, FaceTime)

Her kan du se, hvordan begrænsningerne (eller børnesikring) bruges i iTunes, og hvordan køb i apps slås fra.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: