Multitasking og baggrundsaktivitet på iPhone, iPad og iPod touch

Multitasking gør det muligt for apps at udføre nogle opgaver i baggrunden, mens du bruger andre apps eller ikke bruger din enhed. Ved hjælp af multitasking kan du skifte hurtigt mellem apps og se opdateret indhold, når du åbner eller vender tilbage til dine apps.

Hurtigt skift mellem apps

Når du bruger din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du skifte hurtigt fra én app til en anden. Hver gang du vender tilbage til en app, kan du fortsætte, hvor du slap. Multitasking gør ikke den aktuelle app langsommere og er ikke specielt strømkrævende.

Sådan skifter du hurtigt mellem apps:

1. Dobbeltklik på knappen Hjem for at få vist de apps, du har brugt for nylig.
    iPhone-skærm, hvor de senest brugte apps vises.
  2. Skub til venstre eller højre for at finde den app, du vil bruge.
  3. Tryk på appen for at åbne den.

Opdatering af apps i baggrunden

Nogle apps kører et kort stykke tid, før de skifter til suspenderet tilstand. Det betyder, at de ikke er aktive eller åbne, og de optager ikke systemressourcer. Når du vender tilbage til disse apps, åbnes de øjeblikkeligt.

Nogle apps kører muligvis fortsat i baggrunden. Du kan slå Opdater apps i baggrunden til og dermed gøre det muligt for disse apps at opdatere sig selv. Disse indstillinger gør det muligt for apps at søge efter nyt indhold og hente opdateringer eller hente opdateret indhold i baggrunden, når de modtager push-meddelelser.

Apps, der kører i baggrunden, opdateres på bestemte tidspunkter for at spare på batteriet, f.eks. når enheden er sluttet til Wi-Fi eller en strømkilde eller bruges aktivt. iOS registrerer mønstre baseret på din brug af enheden og forsøger at forudsige, hvornår en app, der kører i baggrunden, skal opdateres. Det registreres også, hvornår enheden normalt er inaktiv, f.eks. om natten, så apps ikke opdateres, når du ikke bruger enheden. Apps kan også planlægge opdatering i baggrunden ud fra din position.

Du vælger denne indstilling ved at trykke på Indstillinger > Generelt > Opdater apps i baggrunden.

iPhone-skærm, hvor muligheden Opdater apps i baggrunden i Indstillinger vises.

Hvis du slår Opdater apps i baggrunden fra, kan der stadig være aktivitet i baggrunden.

Yderligere oplysninger

Læs om, hvad du skal gøre, hvis en app pludselig lukker, holder op med at svare eller ikke kan åbnes.

Læs om, hvordan du justerer indstillinger på din enhed, så batteriets levetid maksimeres.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: