Sådan kommer du i gang med iPhone, iPad og iPod touch

Se, hvordan du indstiller din iOS-enhed. Denne artikel handler om det, der vises i Indstillingsassistent, uanset om det er din første iOS-enhed, eller du udskifter en enhed. Desuden indeholder den henvisninger til steder, hvor du kan læse mere om funktionerne på din enhed.

1. Første gang du tænder din iOS-enhed, vises der et skærmbillede med ordet Hej på forskellige sprog. Skub fra venstre mod højre et vilkårligt sted på dette skærmbillede.

Hej
    Hvis du er blind eller svagtseende, kan du slå VoiceOver eller Zoom til.
    Hvis du får brug for at finde dit IMEI/MEID og ICCID, skal du trykke på "i" i nederste venstre hjørne af skærmbilledet med "Hej".

2. Vælg det sprog, iOS-enheden skal bruge, og derefter det område, iOS-enheden skal bruges i. Dette påvirker formatet for dato, klokkeslæt og kontakter.
    Vælg dit sprogVælg dit land
  3. Indstillingen af din iOS-enhed kræver internetforbindelse. Tryk på navnet på det ønskede Wi-Fi-netværk for at begynde aktiveringen af enheden.
  4. Vælg, om du vil aktivere Lokalitetstjenester.
    • Få mere at vide om Lokalitetstjenester (eller tryk på Om lokalitetstjenester på iOS-indstillingsskærmen):
      Lokalitetstjenester
  5. Du kan indstille din iPhone som en ny enhed, fra en iCloud-sikkerhedskopi eller fra en iTunes-sikkerhedskopi.
  6. Log ind med dit Apple-id, som du tidligere har oprettet, eller opret et gratis Apple-id.
    • Alternativt kan du trykke på "Spring dette trin over" for at logge ind eller oprette et Apple-id senere.
    • Hvis du har behov for hjælp til dit Apple-id, kan du se siden Support til Apple-id.
      Apple-id
      Læs om nødvendigt, hvordan du opretter et gratis Apple-id:
      1. Vælg din fødselsdato, og tryk på Næste:
        Fødselsdag
      2. Indtast dit fornavn og efternavn, og tryk på Næste:
        Indtastning af for- og efternavn
      3. Du kan herefter bruge enten din aktuelle e-mailadresse eller vælge at få en gratis iCloud-e-mailadresse. Vælg den løsning, du foretrækker, og tryk på Næste.
      4. Indtast din nuværende e-mailadresse, eller indtast den iCloud-e-mailadresse, du vil have, og tryk derefter på Næste.
      5. Indtast den adgangskode, du vil have, og tryk på Næste.
        Apple-id
      6. Indtast dine sikkerhedsspørgsmål og -svar, og tryk Næste efter hvert enkelt.
      7. Hvis du ønsker det, kan du indtaste en alternativ e-mailadresse, der skal bruges som reserveadresse. Tryk på Næste, når du har gjort dette, eller hvis du har valgt ikke at have en.
      8. Vælg, om du vil modtage opdateringer pr. e-mail, og tryk på Næste.
  7. Try på Enig, hvis du accepterer vilkårene og betingelserne for din iOS-enhed.
    • Hvis du ønsker at modtage vilkårene pr. e-mail til senere gennemlæsning, skal du trykke på Send via e-post, bekræfte, at den indtastede e-mailadresse er korrekt, og derefter trykke på Send.
  8. Vælg, om du vil opgradere din iCloud-konto til at bruge iCloud Drive. Dette gør det muligt for dig at opbevare dine arkiver i iCloud og når som helst få adgang til dem på alle dine enheder.
    iCloud Drive kræver iOS 8 og OS X Yosemite. Hvis du opgraderer din konto, flyttes eventuelle dokumenter, der aktuelt opbevares i iCloud, til iCloud Drive. Du kan kun få adgang til dem fra enheder med iOS 8 eller Yosemite.
    iCloud Drive
  9. Hvis der er indstillet en iCloud-konto på din enhed, kan du bruge Find min iPhone.
  10. Indstil iMessage og FaceTime på enheden.
  11. På iPhone 5s og nyere modeller kan du indstille Touch ID til at bruge dit fingeraftryk i stedet for din adgangskode eller Apple-id-adgangskode ved køb.
    Touch ID
  12. Du skal oprette en adgangskode til din enhed for at beskytte dine data. Du bruger den til at låse din enhed op. Tryk på Tilføj ikke adgangskode, hvis du ikke har brug for en adgangskode.
    • Hvis du vælger at bruge Touch ID, skal du indtaste en adgangskode.
    • Du skal indtaste din adgangskode to gange for at sikre, at du ikke har tastet forkert.
    • Hvis du vælger en meget almindelig adgangskode, bliver du bedt om at vælge en adgangskode, der er mere sikker.
    • Hvis du har brug for en meget kompleks adgangskode, kan du indstille den i Indstillinger > Generelt > Adgangskode, når du har gennemført denne assistent.
      Oprettelse af en adgangskode
  13. Indstil iCloud-nøglering.
    iCloud-nøglering
  14. Vælg, om du vil bruge Siri.
    • Du kan læse mere om Siri ved at rulle ned til bunden af skærmen og trykke på Om Siri eller ved at gå ind på om Siri.
      Indstilling af Siri
  15. Vælg, om Apple skal dele Appanalyse-data med appudviklere.
    • Hvis du skifter mening, kan du altid ændre det under Indstillinger > Anonymitet > Diagnostik og brug.
    • Du kan finde flere oplysninger om diagnosticerings- og brugerdata ved at trykke på Om Diagnostik og anonymitet eller læse om Apples politik for behandling af personlige oplysninger.
      App Analytics
  16. På iPhone 6 og iPhone 6 Plus kan du vælge mellem to skærmopløsninger: standard og zoom. Brug Skærmzoom til at vælge, hvordan visningen skal være på din iPhone. Med standardopløsningen kan der være flere oplysninger på skærmen. Med zoomopløsningen vises der større tekst og betjeningsmuligheder.
    Skærmzoom
  17. Du har nu gennemført indstillingen af din iOS-enhed! Tryk på Introduktion for at begynde.
    VelkommenHjemmeskærm

Yderligere oplysninger

Du kan få flere oplysninger om, hvordan du kommer i gang med at bruge din iOS-enhed, ved at se i brugerhåndbogen direkte på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvis du på et tidspunkt under indstillingen ønsker at starte forfra eller gå til indstillingerne for Wi-Fi, skal du trykke på knappen Hjem.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: