Om eSIM på iPhone

Læs om, hvad et eSIM er, hvordan du indstiller et eSIM på din iPhone, og hvordan du overfører et fysisk SIM-kort til et eSIM.

Hvad er eSIM på iPhone?

Et eSIM er et digitalt SIM-kort, der overholder branchestandarderne, og som gør dig i stand til at aktivere et mobilabonnement fra din operatør uden brug af et fysisk SIM-kort. Du kan installere otte eller flere eSIM-kort på en iPhone og bruge to telefonnumre på samme tid.

Du skal bruge følgende

eSIM på iPhone er ikke tilgængeligt på det kinesiske fastland. I Hongkong og Macao har nogle iPhone-modeller eSIM. Få mere at vide om brug af dobbelt SIM med to nano-SIM-kort på det kinesiske fastland, i Hongkong og i Macao. For rejsende, der besøger det kinesiske fastland og ønsker at bruge et eSIM til forudbetalte dataabonnementer, tilbydes denne service af mange serviceudbydere på verdensplan

* iPhone 14-modeller, der kun bruger eSIM, kan aktiveres uden et Wi-Fi-netværk.

Sådan indstiller du et eSIM på iPhone

Når du vil indstille dit eSIM, skal du som regel bare tænde din nye iPhone og følge instruktionerne på skærmen.

Du kan aktivere dit eSIM, mens du indstiller din iPhone, hvis din operatør understøtter aktivering af eSIM via operatør eller hurtig overførsel af eSIM. Med aktivering af eSIM via operatør tildeler din operatør et eSIM til din iPhone, når du køber den. Med hurtig overførsel af eSIM overfører du SIM-kortet fra din tidligere iPhone til din nye iPhone uden at kontakte din operatør. Med begge metoder skal du tænde din iPhone og følge instruktionerne for at aktivere dit eSIM under indstillingen.

Nogle operatører understøtter overførsel af et telefonnummer fra din tidligere iPhone til din nye iPhone, uden at du behøver at kontakte dem. Sørg for, at du er logget ind med dit Apple-id på begge enheder, eller at din tidligere iPhone er låst op, befinder sig i nærheden med Bluetooth aktiveret og bruger iOS 16 eller en nyere version.

Du kan også bruge disse indstillinger senere til at tilføje eller overføre et eSIM. Hvis disse indstillinger ikke er tilgængelige, skal du kontakte din operatør for at aktivere dit eSIM ved hjælp af en QR-kode eller din operatørs iPhone-app.

Hvis du har købt en iPhone 14 eller en nyere model i USA, aktiveres din iPhone med et eSIM. Hvis du vil aktivere dit eSIM ved hjælp af aktivering af eSIM via operatør, hurtig overførsel af eSIM eller en anden aktiveringsmetode, skal du tænde din iPhone og følge instruktionerne.

Brug eSIM Carrier Activation på iPhone

Nogle operatører og serviceudbydere på verdensplan kan tildele et nyt eSIM til din iPhone, hvilket gør det nemt at indstille det. Dette sker normalt, når du køber hos en operatør, og du angiver oplysninger om dit mobilabonnement. Hvis der blev tildelt et eSIM til din iPhone, da du købte den, skal du tænde din iPhone og følge instruktionerne for at aktivere dit eSIM.

Hvis du skifter til iPhone (f.eks. fra en Android-telefon), skal du kontakte din operatør for at få overført dit telefonnummer til din iPhone ved hjælp af aktivering af eSIM via operatør eller ved at scanne en QR-kode fra din operatør.

Hvis du har kontaktet din operatør for at få et eSIM, efter at du har indstillet din iPhone, og operatøren indstiller aktivering af eSIM via operatør, skal du følge disse trin:

1. Når notifikationen Operatørens mobilabonnement er klar til at blive installeret, skal du trykke på den.
  2. I appen Indstillinger skal du trykke på Operatørens mobilabonnement er klar til at blive installeret.
  3. Tryk på Fortsæt nederst på skærmen.
  4. Foretag et opkald på din iPhone for at tjekke dens mobilforbindelse. Hvis du ikke kan foretage et opkald, skal du kontakte din operatør.
  5. Hvis det abonnement, du aktiverede, erstatter abonnementet på dit fysiske SIM-kort, skal du fjerne dit fysiske SIM-kort. Genstart derefter din iPhone.

Brug eSIM Quick Transfer på iPhone

Nogle operatører understøtter overførsel af SIM-kort fra din tidligere iPhone til din nye iPhone, uden at du skal kontakte dem. Du kan også konvertere dit nuværende fysiske SIM-kort til et eSIM.

Hvis du ikke har adgang til din nuværende iPhone, skal du kontakte din operatør for at få overført dit eSIM.

Hvis du bliver bedt om at overføre dit SIM-kort, mens du indstiller din iPhone, skal du følge instruktionerne på skærmen for at overføre dit fysiske SIM-kort eller eSIM. Hvis du skal overføre mere end ét SIM-kort til din nye iPhone, skal du overføre dine ekstra SIM-kort ved at følge nedenstående trin.

Overfør et fysisk SIM-kort eller et eSIM fra din tidligere iPhone til et eSIM på din nye iPhone efter indstilling

1. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Tilføj mobilabonnement på din nye iPhone.
  2. Vælg et mobilabonnement, der skal overføres fra en anden iPhone. Hvis du ikke kan se en liste over numre, skal du trykke på Overfør fra en anden iPhone. Dette kræver, at begge enheder har iOS 16 eller nyere.
  3. Du kan finde instruktioner i, hvordan du bekræfter overførslen, på din tidligere iPhone. Du kan bekræfte ved at trykke på Overfør eller ved at indtaste den kode, der vises på din nye iPhone, hvis du bliver bedt om en bekræftelseskode.
  4. Vent på, at mobilabonnementet aktiveres på din nye iPhone. Dit tidligere SIM-kort deaktiveres, når mobilabonnementet på din nye iPhone aktiveres.
  5. Hvis der vises et banner på din nye iPhone med teksten Afslut indstillingen af dit X-mobilabonnement, skal du trykke på det. Du bliver videredirigeret til din operatørs websted, så du kan overføre dit eSIM. Kontakt din operatør, hvis du har brug for hjælp.

Konverter et fysisk SIM-kort til et eSIM på den samme iPhone

Du kan konvertere et fysisk SIM-kort til et eSIM på den samme iPhone, hvis operatøren understøtter det. Følg disse trin:

1. Hvis du har en iPhone, skal du åbne Indstillinger > Mobilnetværk.
  2. Tryk på Konverter til eSIM. Hvis du ikke kan se Konverter til eSIM, understøtter din operatør ikke denne indstilling. Kontakt din operatør for at flytte dit telefonnummer fra dit fysiske SIM-kort til et eSIM ved hjælp af aktivering af eSIM via operatør eller ved at scanne en QR-kode.
  3. Tryk på Konverter mobilabonnement.
  4. Tryk på Konverter til eSIM.
  5. Vent, indtil dit eSIM er aktiveret. Dit tidligere SIM-kort deaktiveres, når mobilabonnementet på din iPhone aktiveres.
  6. Fjern det fysiske SIM-kort fra din iPhone. Genstart derefter din iPhone.

Brug en QR-kode

Du kan bruge en QR-kode fra din operatør til at indstille eSIM på din iPhone.

Sådan aktiverer du dit eSIM, mens du indstiller din iPhone:

1. Når du kommer til skærmen Indstil mobildata, skal du trykke på Brug QR-kode.
  2. Følg vejledningen på skærmen.

Hvis du vil aktivere dit eSIM, når du har indstillet din iPhone, skal du kontakte din operatør for at få en QR-kode. Følg derefter disse trin:

1. Åbn appen Kamera, og scan din QR-kode. Når notifikationen Mobilabonnement registreret vises, skal du trykke på den.
  2. Hvis du bruger en iPhone med iOS 17.4 eller nyere version, og du modtager en QR-kode fra din operatør i en e-mail eller fra operatørens webside, skal du trykke og holde nede på QR-koden og derefter trykke på Tilføj eSIM.
  3. Tryk på Fortsæt nederst på skærmen.
  4. Tryk på Tilføj mobilabonnement.

Hvis du bliver bedt om at indtaste en bekræftelseskode for at aktivere dit eSIM, skal du indtaste det tal, som du fik af din operatør.

Andre aktiveringsmetoder til eSIM

Nogle operatører sender dig muligvis et link i stedet for en QR-kode for at downloade dit eSIM.

1. På din iPhone med iOS 17.4 eller en nyere version skal du trykke på linket for at indstille dit eSIM.
  2. Når notifikationen Aktiver nyt eSIM vises, skal du trykke på Tillad.
  3. Tryk på Fortsæt nederst på skærmen.

Hvis din operatør understøtter aktivering af eSIM ved hjælp af en app, skal du downloade operatørens app fra App Store og følge instruktionerne.

Indtast eSIM-oplysningerne manuelt, hvis det er nødvendigt

1. Kontakt din operatør for at få de eSIM-oplysninger, du skal indtaste.
  2. Gå til Indstillinger.
  3. Tryk enten på Mobildata eller Mobilnetværk.
  4. Tryk på Tilføj mobilabonnement.
  5. Tryk på Skriv oplysninger manuelt nederst på skærmen på din iPhone.