iTunes: Sådan deles musik mellem forskellige brugerkonti på samme computer

Her kan du se, hvordan musik deles mellem forskellige brugerkonti på samme computer. Hvis andre brugere skal have adgang til din musik, skal mappen iTunes Media flyttes til en offentlig placering.

Sådan deles musik mellem flere brugere på samme computer

Følg denne fremgangsmåde, hvis du vil dele musik mellem flere computere.

Følg nedenstående fremgangsmåde, hvis du bruger Mac OS X:

1. Afslut iTunes.
  2. Gå til mappen iTunes Media. Den ligger som standard i ~/Musik/iTunes. Mappen kan have navnet iTunes Music, hvis iTunes-biblioteket er oprettet af iTunes 9 eller en ældre version.
    Bemærk! "~" står for din hjemmemappe. Andre brugere på computeren har ikke adgang til disse placeringer.
  3. Træk mappen iTunes Media til en offentlig placering. Du kan eksempelvis flytte den til mappen Offentlig i hjemmemappen (~/Offentlig) eller til en placering uden for hjemmemappen, som andre brugere har adgang til (/Brugere/Fælles).
    Vigtigt! Hverken iTunes-mappen, arkivet iTunes Library eller xml-arkivet iTunes Music Library må flyttes.
  4. Åbn iTunes.
  5. Vælg iTunes > Indstillinger.
  6. Klik på Avanceret.
  7. Klik på knappen Skift.
  8. Gå til placeringen med mappen iTunes Media i det vindue, der åbnes.
  9. Klik på Vælg eller Åbn.

Gør følgende, hvis du bruger Windows:

1. Afslut iTunes.
  2. Find mappen iTunes Media. Mappen kan have navnet iTunes Music, hvis iTunes-biblioteket er oprettet af iTunes 9 eller en ældre version. Den ligger som standard på følgende placering:
    • Windows XP og Windows 2000: \Documents and Settings\brugernavn\My Documents\My Music\iTunes
    • Windows Vista, Windows 7, and Windows 8: \Users\brugernavn\Music\iTunes
    • Bemærk: I Windows-versionen af iTunes kopieres alle de musikarkiver, som du føjer til dit iTunes-bibliotek, ikke til mappen iTunes Media. Hvis du vil kopiere alle musikarkiver i biblioteket til mappen iTunes Media og har plads nok på harddisken, skal du vælge Filer > Bibliotek > Organiser bibliotek.
  3. Træk mappen iTunes Media til en offentlig placering. Du kan bruge en af følgende offentlige mapper:
    • Windows XP og Windows 2000: \Documents and Settings\All Users\Documents\My Music
    • Windows Vista, Windows 7 og Windows 8: \Users\Public\Public Music
    • Vigtigt! Hverken iTunes-mappen, arkivet iTunes Library eller xml-arkivet iTunes Music Library må flyttes.
  4. Åbn iTunes.
  5. Vælg Rediger > Indstillinger.
  6. Klik på Avanceret.
  7. Klik på knappen Skift.
  8. Find mappen iTunes Media i dialogboksen "Vælg en anden placering til mappen iTunes Media".
  9. Klik på OK.

Gentag denne fremgangsmåde for hver brugerkonto, som skal dele musik med andre brugere. Hvis flere brugere af computeren arkiverer musik i samme offentligt tilgængelige mappe, kommer der dubletter af sangarkiver, hvis en bruger importerer musik fra en cd, som allerede er blevet importeret af en anden bruger.

Sådan lytter du til andres musik

Benyt følgende fremgangsmåde:

1. Åbn iTunes.
  2. Vælg iTunes > Indstillinger.
  3. Klik på Avanceret.
  4. Fjern markeringen af "Kopier arkiver/filer til mappen iTunes Media, når de føjes til biblioteket".
  5. Klik på OK.
  6. Vælg Arkiv > Føj til bibliotek.
    Bemærk:
    I Windows kan du vælge "Føj mappe til bibliotek" for at tilføje en mappe med sange.
  7. I det næste vindue skal du finde den placering, som de andre brugeres musik arkiveres på (mappen iTunes Media i dette eksempel).
  8. Klik på Åbn.
  9. Gentag disse trin for hver bruger, som bruger delt musik.

Når en anden bruger på computeren importerer ny musik fra en cd, skal du gentage trin 6 til 8 for at føje musikken til dit bibliotek.

Bemærk: Denne software kan bruges til reproduktion af materiale. Den er givet i licens til dig udelukkende til reproduktion af ikke-ophavsretligt beskyttet materiale, materiale, som du har ophavsretten til, samt materiale, som du er godkendt til at reproducere eller har juridisk tilladelse til at reproducere. Hvis du ikke er sikker på, om du har lov til at kopiere materiale, skal du søge juridisk rådgivning.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: